Ginkgo biloba, copacul vietii

De la inceputul lumii. Ginkgo biloba este, in lumea vegetala, o fosila vie. Astfel l-au denumit cercetatorii atunci cand au stabilit ca specii inrudite cu Ginkgo se aflau pe pamant in urma cu 200 milioane de ani si si-au transmis pana astazi proprietatile lor extraordinare.

Varietatile salbatice au disparut, insa oamenii au salvat copacul modern si l-au plantat in scop ornamental sau terapeutic, in orase, parcuri, gradini, de-a lungul soselelor sau in culturi dedicate, cum este cea din Sumter, Carolina de Sud, care se intinde pe o suprafata de 400 ha (aproximativ 25.000 copaci pe hectar). Culturi de Ginkgo biloba exista si la Bordeaux, in Franta.

Extractul de ginkgo biloba. Culesul frunzelor incepe la mijlocul lunii iulie si este realizat de echipe speciale, in cursul serii si al noptii, intrucat se rup mai usor cand temperatura este mai scazuta.

Frunzele se lasa la uscat 12 ore, apoi sunt transportate catre Europa. Aici sunt maruntite fin si trec printr-un procedeu de extractie a principiilor active, care urmeaza 27 de pasi si are nevoie de doua saptamani pana la obtinerea produsului standardizat.

Din 1990, productia de Ginkgo s-a extins si in China, unde plantatiile insumeaza in jur de 5.000 ha. Producatorii chinezi lucreaza in parteneriat cu cei germani si francezi.

Pentru obtinerea a 450 grame de produs medicinal (extract standardizat), sunt necesare aproape 23 kg de frunze uscate de Ginkgo. Extractul de Ginkgo biloba este folosit pentru tratamentul diferitor afectiuni. Este administrat sub forma de tablete sau solutie, iar producerea si comercializarea lui este o afacere de miliarde de dolari anual.

Extractul de Ginkgo e benefic sistemului circulator, in special la persoanele in varsta. Studiile au aratat ca este util la imbunatatirea memoriei de scurta durata, in tratamentul durerilor de cap, tinitusului (tiuitul urechii) si depresiei, prin refacerea afluxului de sange in zonele slab irigate (vasele capilare).

Efectul terapeutic. Se presupune ca incredibila rezistenta a arborilor Ginkgo si efectul lor terapeutic sunt legate de calitatile deosebite ale elementelor care se gasesc in frunzele lor: gingetina, izogingetina, terpene, ginkolide, cuartetina, camferol, izoramnetina, proantocianidina; ex­­tractul de frunze contine si flavonoide si lactone. In coaja fructului se gasesc acizii gink-golinic, pirobol, ginol, iar fructele contin proteine, grasimi, carbonati, elemente minerale, acid ginkgolinic, tanini, fitosterin, asparagin si margenin.

Flavoglicozidele continute in Ginkgo Biloba au o puternica actiune antioxidanta, iar terpenele – actiune antiinflamatoare. Componentele active, unice, nanoclusterii, care se gasesc in Ginkgo Biloba, poseda puternice insusiri antioxidante, imbunatatesc asimilarea elementelor nutritive si stimuleaza sistemul imunitar al organismului. Prezenta nanoclusterilor in orice produs asigura o asimilare de 100% si o actiune optima.

Extractul de Ginkgo mareste afluxul de sange spre tesuturile periferice (maini, picioare). Gingko Biloba imbunatateste circulatia sanguina periferica si combate sindromul de maini si de picioare reci. Persoanele cu astfel de afectiuni se plang mereu ca au m]ini si/sau picioare reci. Cauza principala este de obicei o slaba circulatie periferica. Cand temperaturile sunt scazute, vasele de sange se contracta, uneori intr-at]t de mult incat fluxul sangvin este minim. Atunci intervin durerile si dificultatea de a-ti folosi degetele. Femeile sunt mai expuse acestui pericol, ele resimtind frigul mult mai puternic decat barbatii.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Tratamente naturiste