“Uterul artificial”, descoperirea care va revoluționa medicina

uterul artificial

uterul artificial

În fiecare an,  un număr destul de mare de bebeluși de nasc prematur, iar medicii fac eforturi din ce în ce mai mari pentru a-i ține în viață. În sprijinul acestora vine acum o nouă descoperire, mai exact “uterul artificial”. 

Cerecetătorii americani au făcut o descoperire care va revoluționa medicina. Aceștia au reușit să creeze un “uter artificial”, în interiorul căruia bebelușii născuți înainte de termen să își continue procesul de dezvoltare. Momentan, această nouă descoperire a fost testată pe miei care au fost ținuți în utere din plastic, imediat după naștere, potrivit stirileprotv.ro. Aceste utere artificiale au fost alimentate cu oxigen prin intermediul cordonului ombilical, iar hrana a fost reprezentată de substanțe nutritive aflate în lichidul din interiorul acestui uter.  Experimentele pe animale au funcționat foarte bine, acest mediu pemițându-le mielor născuți prematur să se dezvolte normal.

Cum funcționează “uterul artificial”?

“Uterul artificial” are la bază două componente. Prima componentă face referire la un sistem circulator alimentat cu oxigen. Practic, fetusul se va bucura de aceleași condiții ca și în interiorul placentei și asta pentru că vasele sanguine ale cordonului ombilical permit circulația sângelui în exteriorul fetusului și favorizează schimbul de gaze.

Cea de-a doua componentă este un sac care înlocuiește lichidul aminotic, necesar pentru ca fetusul să se hrănească și să respire.

Medicii sunt încrezători în această nouă descoperire și sunt de părere că aceasta îi va ajuta pe bebeluși să se dezvolte, fără să mai fie nevoie de ajutorul incubatorului. Astfel,  chirurgul neonatolog Alan Flakeea  crede că metoda va putea fi introdusă în viitor în medicina umană și va funcționa ca o punte de legătură între uterul mamei și lumea exterioară.

Foto:shutterstock.com

Citește și:

Dr. Roxana Chirilă îţi răspunde la întrebări! Tema zilei: naşterea naturală versus operaţia de cezariană!

Cinci mituri despre sarcina si nastere

Nastere dupa chimioterapie? Se poate!

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate