Uriase, pentru case spatioase

Gradinaritul nu poate fi mai simplu de atat! Uita de sapat si de plivit buruieni! Opteaza pentru plante uriase, cu care poti sa "te dai mare".

Plantele mari (intre 1 si 3 m inaltime) sunt relativ usor de ingrijit – practic, asigurandu-le un minim de conditii necesare. Nu stii ce sa alegi? Aici gasesti cateva dintre aceste soiuri, apreciate pentru calitatile lor estetice si care se pot dezvolta perfect in ghivece. Alege-le pe cele care corespund cel mai bine casei tale.

Urias tropical
Daca vrei ceva exotic, alege palmieri, ferigi, bambus si bananieri. Toate sunt plante rezistente, dar iubitoare de umezeala.

Areca (Chrysalidocarpus lutescens, sus) este un palmier care depaseste 1,5 m inaltime atunci cand este crescut in ghiveci. Are frunze mari, penate, de un verde stralucitor, cu o lungime de peste 1m.

Feriga-copac (Dicksonia antarctica) are trunchiul de peste 2 m inaltime, la maturitate. Frunzele sale gratioase ating cam aceeasi lungime.
Bambusul de interior (Bambusa vulgaris) are necesitati sporite de apa si ii trebuie o fereastra spre sud, pentru expunere, putand ajunge astfel pana la inaltimea de 1,5-2 m. Vara ii place sa stea in gradina.

Bananierul (Musa paradisiaca) poate depasi 2 m inaltime si tot atat in diametru, impresionand prin frunzele care pot atinge latimea de 30-40 cm si lungimea de 70 cm.

Urias ornamental
Daca doresti sa creezi o ambianta cu totul deosebita in casa ta, o poti obtine si cu ajutorul unei singure plante ornamentale. Alege-o pe cea care iti place dintre cele pe care ti le prezentam mai jos. Calistemon (Callistemon citrinus, sus), ale carui frunze au un placut miros de lamaie. Daca este cultivat in ghiveci, ajunge la 1-2 m inaltime.

Artarul japonez (Acer palmatum "Atropurpureum") este foarte atragator prin frunzisul sau delicat si frumos colorat; plantat in ghiveci, poate depasi 2 m inaltime.
Cestrum (Cestrum elegans) este un arbust stufos, cu inaltimea de 1,5 m, care se distinge mai ales prin florile sale deosebite, de culoare rosu-visiniu.

Iasomia-cartof (Solanum jasminoides) – planta cataratoare robusta, cu aspect de copac, are flori gingase, parfumate. Poate sa ajunga pana la inaltimea de 3 m.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Flori - Gradina