Iată care sunt semnificațiile florilor și ce mesaj transmiți când le dăruiești

Ne place să primim flori chiar și fără nicio ocazie. Sau mai ales fără nicio ocazie. Și în general știm semnificația lor. Cel puțin a unora dintre ele. Ce nu știm este că semnificațiile florilor nu sunt aceleași în toată lumea.

Un buchet de flori este o modalitate de a trimite cuiva un mesaj. Dar „limbajul' acestuia este diferit în culturile lumii și poate fi interpretat greșit dacă cel care le dăruiește are un alt „cod' al lor.

Trandafirii

Sunt flori a căror frumusețe este universal recunoscută. Neînțelegerile pot să apară, însă, de la culoarea lor… Pentru occidentali trandafirii roșii sunt simbolul iubirii. Aceeași culoare reprezintă pentru chinezi o urare de bun augur, trandafirii roșii fiind oferiți doar mireselor. În India ei reprezintă simbolul purității, în iudaism – păcatul, iar în Africa de Sud sunt flori de… doliu.

Când este vorba despre trandafiri albi, occidentalii îi consideră simboluri ale purității, potriviți buchetelor de mireasă. Nu și în China sau Japonia, unde sunt asociați cu doliul și înmormântările. Iar în India ei semnifică nefericirea.

Noi „citim' în trandafirii galbeni gelozia. Dar în alte culturi au o semnificație pozitivă: bucuria și speranța. Egipenii, însă, îi consideră flori pentru doliu.

Nuferii

Cu puritatea și desăvârșirea lor, nuferii sunt printre cele mai iubite flori. Pentru orientali ei sunt un simbol al vieții și virtuții datorită particularității de a-și scufunda rădăcinile în noroi, rămânând totuși imaculați. Nuferii au și semnificații religioase puternice. Pentru budiști reprezintă iluminarea, iar pentru hinduși – bunăstarea.

Irișii și hortensiile

Printr-un buchet de iriși albaștri, peste tot în lume cel care îl oferă transmite sentimentele sale de prietenie și încredere. Și în Est, și în Vest, hortensiile albastre sunt folosite la aranjamentele de nuntă, fiind considerate flori ale bucuriei și stabilității. În China, orice floare de culoare albastră semnifică nemurirea, iar în Iran – credința.

Gerbera

Adăugată în compoziții florale, gerbera are simboluri diferite, în funcție de culoare. În Europa: roz – tinerețe, roșu – victorie, galben – glorie, portocaliu – bucurie. În Africa de Sud, acolo unde de altfel a fost descoperită, gerbera semnifică admirația profundă.

Violetele (florile mov, în general)

Deși florile de culoare mov sunt mai rare, au și ele propriul înțeles. Violetele sunt un exemplu clasic, ele semnificând modestia, sinceritatea și amabilitatea. În Europa, culoarea mov-purpurie a florilor este asociată conceptului de regalitate. În Thailanda, însă, florile mov sunt ofrandele aduse la înmormântare.

Lalelele

Flori simple și vesele, lalelele sugerează pentru noi onestitatea. Dar în Orient au o altă semnificație: aceea a iubirii perfecte, absolute.

Foto: 123rf

Citeste și:

Cele mai uimitoare și spectaculoase flori din lume

Iată ce flori sunt comestibile

Flori căţărătoare pentru balconul tău

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Flori - Gradina