Flori căţărătoare pentru balconul tău

Balconul poate fi oaza de liniște, colțul tău de meditație sau locul unde te poți relaxa în voie. Îl poți transfornma într-un mic colț de rai cu ajutorul unor trucuri simple și eficiente. Cu siguranță ai admirat în filme sau fotografii balcoane de bloc absolut fabuloase îmbrăcate în flori. Ai putea să ai și tu un asemenea loc în propriul apartament. Nu e deloc greu deloc. Iată câteva exemple de flori cățărătoare pentru balconul tău.

Akebie Kuinata – este un arbust decorativ ce stăpâneşte arta căţărării. Atractiv prin frunziş şi prin florile sale parfumate în pragul primăverii. În verile calde poate produce şi fructe comestibile. Creşte foarte viguros, are nevoie de un sol rezonabil şi o maximă protecţie contra vântului.

Berberidopsis coralline – potrivit pentru partea umbrită a casei, în special lângă o uşă, dacă doriţi o privelişte atrăgătoare. Are nevoie de un sol cu un drenaj bun pentru a da un randament pe măsură. Tulpinile sale învăluie orice suport şi îl împodobeşte cu ciorchini de flori globulare de un roşu-carmin.

Clematis sunset – cunoscut sub denumirea populară de curpen de pădure sau clematidă, este un soi cu flori deosebite, roşii-purpurii asemănătoare unui apus de soare. Fiecare petală este texturată, satinată iar în centru domină culoarea cireşiu. Este plin de flori până la sfârşitul verii.

Trandafiri căţărători – indiferent de locul unde este plantat, trandafirul căţărător aduce un plus de eleganţă spaţiului şi o explozie de culori în perioada de înflorire.
Nu sunt pretenţioşi, au nevoie de o mică modelare pentru a construi efectul scontat.
Se asociază bine cu clematidele sau în compania coniferelor.

Lathyrus odoratus – mazarichea este o plantă minunată pentru o pergolă sau un spalier. Este un alpinist viguros ce va creşte până la aproximativ 6 m. Înfloreşte la sfârşitul primăverii, iar în funcţie de mediul în care trăieste, înflorirea poate dura câteva săptămâni sau câteva luni. Pentru o înflorire abundentă este recomandat să i se asigure un sol bogat în nutrienţi. Creşte rapid şi din abundenţă, pentru a limita creşterea fiind necesară o tundere periodică.

Clematis florida – genul clematis este foarte vast, însă câteva soiuri fac diferenţa. Acesta este un port cu flori albe asemenea unor cupole. Florile apar spre sfârşitul primăverii-începutul verii şi sunt atractive datorită staminelor de culoare violet închis. Are nevoie de lumină din plin şi de un sol fertil, bine drenat.

Foto: 123rf

Citește și:

9 beneficii ale pepenelui galben. Fructul-minune pe care trebuie să îl consumi toată vara!

Un mic dejun ideal: chec cu banane. Iată rețeta în exclusivitate

Rețeta secretă a bunicilor: TORT DIPLOMAT

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Decoratiuni