Plantele tale in luna octombrie

Este mijlocul toamnei, iar printre plantele tale sunt multe lucruri de facut, ca sa le asiguri un climat ideal, potrivit necesitatilor din timpul iernii.

Chiar daca zilele calduroase ale lunii septembrie te-au facut sa mai tii un timp unele plante pe balcon, acum este momentul sa le introduci pe toate in casa si sa iei masuri. Dar aceste schimbari si pregatirea de iarna nu inseamna ca plantele tale trec automat la “hibernare”. Unele dintre ele sunt in plina inflorire sau crestere, asa ca au nevoie de ingrijiri suplimentare. Asaza-le in apropierea ferestrelor sau in apropierea unor surse de lumina deschise frecvent in timpul zilei. E momentul sa le cureti frunzele de praf si o vei face mai des decat vara, cand stateau afara, pentru a ajuta frunzele sa “adune” cat mai multa lumina.

Tot acum in apartamente se da drumul si la caldura, ceea ce inseamna ca florile vor trece de la o atmosfera umeda la una uscata, de aceea trebuie sa schimbi ritmul pulverizarilor si al udarilor. Nu uita nici de noile achizitii sau de pregatirea unor bulbi pentru viitoare flori… – Corina Marin

Udare si fertizilare – fa schimbari
ULTIMA FERTILIZARE Foloseste un ingrasamant lichid pe care il diluezi cu apa, conform instructiunilor, pentru ultima fertilizare pe anul acesta. De acum, faci pauza pana la primavara.
FARA BATOANE FERTILIZATOARE Acestea au actiune pe termen lung, deci nici vorba sa le folosesti. Dar e valabil in cazul in care ai plante care vor inflori, iar in casa e cald.
UMIDITATEA AERULUI E suficient daca asezi ghivecele pe un pat de argila udat periodic. Nu pulveriza frunzele sensibile.
UDARE Plantele se uda o data la 3-4 zile (de doua ori pe saptamana), de preferat in farfurioara. Pamantul trebuie sa se usuce mai intai la suprafata pentru a uda din nou.

Bulbii de branduse si zambile pot fi plantati de acum, pentru a face flori la iarna.

Planteaza bulbi care vor face flori la iarna
ZAMBILE, BRANDUSE, NARCISE Vor inflori la iarna daca pui de acum in vase speciale bulbii pastrati din primavara. Poti, de asemenea, cumpara bulbi din magazine.
FORTAREA CRESTERII Narcisele batute pot fi incurajate sa creasca daca bulbii sunt asezati intr-un vas, pe un strat gros de bile de argila. Argila se uda frecvent, avand grija ca apa sa umfle toate bilele, dar sa nu depaseasca baza bulbilor. Zambilele si brandusele pot fi puse in vase, in pamant, si tinute la intuneric si racoare un timp. In momentul in care vor fi “scoase” la caldura si lumina, ele vor incepe sa infloreasca.
IDEI DECORATIVE Bulbii de zambile, narcise si branduse pot fi plantati mai multi laolalta, pentru obtinerea unei efect deosebit.

Arunca plantele anuale si curata ghivecele care au stat afara.

Fa curatenie
CE SA FACI Taie ramurile care au crescut prea mult la plantele arbustive, dar nu le tunde de tot – asta o vei face abia la primavara. Acum dai doar o forma.
CE SA NU FACI Nu muta din loc plantele care sunt deja in casa si infloresc, chiar daca ai vrea sa le aduci mai la lumina.


Exceptii
Violeta de africa Ea poate fi fertilizata tot anul, cu ingrasamand lichid pentru plante cu flori. Dat fiind ca infloreste continuu, pentru a-i stimula inflorirea e nevoie doar sa-i cureti florile vechi, uscate.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Flori - Gradina