Spune-mi ce flori primești ca să-ți spun cât de mult te iubește

 

AstroemeriaSeparatorVEZI FOTOPOZA (1 / 11)

Să primești flori poate fi unul dintre cele mai frumoase momente. Să oferi flori este, cu siguranță, un gest rafinat, și nu desuet. Chiar dacă, de-a lungul timpului, eticheta s-a schimbat, iar acum ideea de a primi un buchet prin curier, comandat de la o florarie online, este preferată, să nu uităm că fiecare astfel de gest este de apreciat. Și că putem gasi în el un sens mult mai profund decât faptul că primim atenția cuiva. 

Iată ce simbolizează florile pe care le regăsim cel mai des în buchetele de flori de la noi:

Este o floare foarte rezistentă și frumos colorată. Se spune ca aceasta floare aduce noroc și este un semn de prietenie și devotament. Simbolistica ei poate varia și în funcție de culoare: de la alb la tonuri de roz, portocaliu, mov sau galben. Un singur fir are, în medie, patru flori. 

Amaryllis

Amaryllisul simbolizează mândria, determinarea și frumusețea radiantă. Cuvântul “amaryllis” vine din greacă și înseamna “a străluci”. Un buchet de amaryllis sau un buchet care conține aceasta floare arată, deci, admirația pe care cel care le oferă o are pentru tine. 

Anemonele

Fiind din familia macilor, anemonele sunt niste flori extrem de rafinate și plăpânde. Un astfel de buchet de flori primit în dar simbolizează dorința celui care le ofera de a te proteja. În plus, tradițiile spun ca aceste flori aduc noroc și sunt ca un talisman împotriva răului. 

Astilbe

Astilbe este floarea care spune “te voi aștepta toata viața”. Aceasta floare simbolizează răbdare și devotamentul față de cei pe care îi iubim. Nu de puține ori sunt oferite de către barbații care își doresc o a doua șansă.

Pasărea paradisului

Gata de zbor împreună. Aceasta floare si-a primit numele din asemanarea cu păsările exotice. Astfel, ea simbolizează libertatea zborului, senzația de plutire pe care o oferă dragostea adevărată și implicarea: adică doi oameni care sunt gata să “zboare împreună”. 

Calele

Contrar traditiilor populare de la noi, în cele mai multe culturi, cala este un simbol al căsătoriei și a pașilor mari în viață, împreună. Un astfel de buchet primit în dar poate să îți arate că bărbatul de langă tine este gata pentru o viață împreună, pentru totdeaua. 

Daliile

Sunt printre cele mai impunătoare și deosebite flori. Simbolizează demnitate, bun gust, eleganță. Sunt specifice unei relații în care admirația și respectul primează. Sunt și multe referințe istorice care arată ca aceste flori simbolizează legătura durabilă dintre doi oameni, tocmai de aceea sunt preferate și la nunți. 

Narcisele

Narcisele sunt flori tipice de primăvară. Simbolizează renașterea, un nou început. Tocmai de aceea este buchetul perfect pentru “împăcare”. 

Freziile

Si freziile sunt flori tipice de primăvară, insa simbolistica lor este diferită. Ele reprezinta inocența, bucuria sinceră. Tocmai de aceea, sunt oferite, de obicei, la începutul unei relații. 

Bujorii

Sunt cele mai iubite flori, și nu doar pentru aroma deosebită și aspect. Ci și pentru că reprezintă o viață fericită, prosperitate, căsătorie. Sunt, cu siguranță, alături de trandafiri, florile iubirii. 

Trandafirii

Nu puteam să nu facem referire la buchetele de trandafiri. Aceste flori simbolizează, indubitabil, dragostea pasională. Sunt flori care se oferă fără o ocazie anume, doar ca un simbol al acestui sentiment. 

  • Cei care sunt pasionați de flori pot vedea cum se cultivă macii și cum trebuie să ai grijă de gladiole.

Foto: Shutterstock

Citeste și:

Cele mai uimitoare și spectaculoase flori din lume

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Ego.ro
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Trending news
Mai multe din Flori - Gradina