Cele mai uimitoare și spectaculoase flori din lume

1. orhideea ratuscaSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 10

Natura nu încetează niciodată să ne uimească. Oricâtă știință ar exista, oricât ar evolua tehnologia, natura demonstrează că poate fi mai presus de om. Iată zece dintre cele mai uimitoare și spectaculoase flori din lume:

  1. Orhideea rățușcă

Doar pare o rățușcă. Este un soi rar de orhidee, care se găsește doar în pustiul australian. Această floare minusculă – în general de cel mult 50 cm înălțime – nu se dezvoltă în nicio altă parte a lumii. Secretul stă în relația simbiotică dintre rădăcini și o parte vegetativă a unei ciuperci care se găsește numai în solul din estul și sudul Australiei.

  1. Trompeta îngerului

Denumirea acestei flori este nevinovată, dar toate părțile acestei plante destul de mici sunt otrăvitoare. Ce se poate întâmpla? „Doar' paralizie, confuzie, diaree, dureri de cap, halucinații vizuale și auditive și moarte. Cu alte cuvinte, nu-i chiar atât de înger…

  1. Gloriosa

Floarea națională din Zimbabwe, această plantă este originară din regiunile tropicale din Asia și Africa și aparține familiei Colchicaceae. Este o planta cățăratoare, cu flori roșii sau galbene, cu marginile ondulate. Parcă ar fi o flacără!

  1. Cerceii doamnei (sau Inimă sângerândă)

Este cultivată în diferite părți ale lumii ca plantă ornamentală, pentru aspectul ei deosebit. Însă trebuie atrasă atenția că este otrăvitoare și poate provoca iritații ale pielii și numai după atingere.

  1. Lampadarul chinezesc

Această frumusețe nu este doar plăcută de privit, dar poate fi folosită și ca medicament  antiinflamator, expectorant, care suprimă tusea și reduce febra. Fructele ei necoapte, însă, sunt otrăvitoare.

  1. Orhideea balerină

Este o altă floare australiană, dar care din păcate se găsește tot mai rar. Amenințată de pășunat, pentru orhideea balerină se fac eforturi pentru a fi protejată și înmulțită.

  1. Buzele lui Hooker

O plantă aâat de spectaculoasă nici nu are nevoie de vreo descriere! Botaniștii susțin că ea s-a dezvoltat în timp la forma actuală pentru a atrage polenizatorii, inclusiv fluturii și păsările colibri.

  1. Aconitum

Nu te lăsa păcălită de culorile ei frumoase! Această floare – cunoscută și sub denumirea de „casca diavolului' sau „regina tuturor otrăvurilor' – este atât de periculoasă pe cât o arată denumirea ei. Ingerarea unor cantități mari duce la moarte instantanee.

  1. Tacca Chantrieri

Interesant aspect, nu-i așa? Tacca Chantrieri este de fapt o specie de floare din familia Yam, care are flori negre și „lungi' care pot ajunge la o lungime de 28 de centimetri.

  1. Ghimbir-torță

Originar din Malayezia, mugurele ghimbirului-torta este comestibil. Taiat fin si maruntit, acesta este un ingredient nelipsit din bucataria acestei tari, fiind folosit ca si condiment.

Foto: Shutterstock

Citeste și:

Topul celor mai frumoase insule grecești

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Familie- casa