Ce flori căţărătoare sunt potrivite în balcon

În filme sau în fotografii ai admirat balcoane splendide, practic îmbrăcate în flori. Află că nu e deloc greu să obţii şi tu, în balconul tău, o astfel de grădină suspendată. Ai nevoie doar de anumite plante căţărătoare, care şi înfloresc. Iată ce flori căţărătoare sunt potrivite în balcon.

Akebie Kuinata – este un arbust decorativ ce stăpâneşte arta căţărării. Atractiv prin frunziş şi prin florile sale parfumate în pragul primăverii. În verile calde poate produce şi fructe comestibile. Creşte foarte viguros, are nevoie de un sol rezonabil şi o maximă protecţie contra vântului.

Berberidopsis coralline – potrivit pentru partea umbrită a casei, în special lângă o uşă, dacă doriţi o privelişte atrăgătoare. Are nevoie de un sol cu un drenaj bun pentru a da un randament pe măsură. Tulpinile sale învăluie orice suport şi îl împodobeşte cu ciorchini de flori globulare de un roşu-carmin.

Citeste si Nu mai uda plantele de apartament cu apă de la robinet! Iată de ce…

Clematis sunset – cunoscut sub denumirea populară de curpen de pădure sau clematidă, este un soi cu flori deosebite, roşii-purpurii asemănătoare unui apus de soare. Fiecare petală este texturată, satinată iar în centru domină culoarea cireşiu. Este plin de flori până la sfârşitul verii.

Trandafiri căţărători – indiferent de locul unde este plantat, trandafirul căţărător aduce un plus de eleganţă spaţiului şi o explozie de culori în perioada de înflorire. Nu sunt pretenţioşi, au nevoie de o mică modelare pentru a construi efectul scontat. Se asociază bine cu clematidele sau în compania coniferelor.

Lathyrus odoratus – mazarichea este o plantă minunată pentru o pergolă sau un spalier. Este un alpinist viguros ce va creşte până la aproximativ 6 m. Înfloreşte la sfârşitul primăverii, iar în funcţie de mediul în care trăieste, înflorirea poate dura câteva săptămâni sau câteva luni. Pentru o înflorire abundentă este recomandat să i se asigure un sol bogat în nutrienţi. Creşte rapid şi din abundenţă, pentru a limita creşterea fiind necesară o tundere periodică.

Citeste si Cum faci cactusul de apartament să înflorească

Clematis florida – genul clematis este foarte vast, însă câteva soiuri fac diferenţa. Acesta este un port cu flori albe asemenea unor cupole. Florile apar spre sfârşitul primăverii-începutul verii şi sunt atractive datorită staminelor de culoare violet închis. Are nevoie de lumină din plin şi de un sol fertil, bine drenat.

Citeste si 5 plante de apartament care te pot otrăvi

Autor: Laura Bogaciu

Sursa foto: shutterstock

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Flori - Gradina