Untișorul, planta verde care îți curăță organismnul

untișorul

Untișorul este o plantă pe care bunicii noștri o consumau foarte des. Această plantă este o adevărată minune a primăverii, ea putând fi găsită în păduri de la sfârșitul lunii februarie, până la începutul verii.

Untișorul mai este cunoscut în popor și sub denumirea de grâușor sau sălățică. Acesta este o plantă de culoare verde și poate fi recunoscută foarte ușor și după florile ei galbene. Untișorul poate fi găsit în păduri, mai ales în zonele umbroase și poate fi consumat doar atunci când este tânăr, mai exact în lunile martie și aprilie. Atunci când ajunge la maturitate, această plantă elimină o toxină numită protoanemonină.

Untișorul are beneficii multiple pentru organism, acesta fiind bogat în vitaminele C și E. Mai mult, această plantă este o sursă importantă de fier, postasiu și calciu, ceea ce o transformă într-un aliat puternic împotriva colesterolului.

Unișorul este recomandat mai ales în săptămâna Paștelui și asta pentru că, după o perioadă de post, oamenii consumă o serie de alimente bogate în grăsimi, care pot duce la indigestii. O salată de untișor este alegerea perfectă alături de bucatele tradiționale, aceasta având un efect detoxifiant și ajutând la îmbunătățirea digestiei.

Beneficiile untișorului

Pe lângă îmbunătățirea digestiei, untișorul mai poate fi folosit și pentru tratarea altor afecțiuni, potrivit infuziedesanatate.ro.

1. Hemoroizii

Untișorul este un tratament foarte eficient pentru tratarea hemoroizilor, având proprietăți laxative și antiinflamatorii.

2. Alergiile

Alergiile pot fi tratate foarte ușor cu ajutorul untișorului. Frunzele acestei plante calmează inflamațiile pielii și ajută în lupta împotriva problemelor respiratorii, care pot să apară ca urmare a unei reacții alergice.

3.  Acnee

Acționând ca un detoxifiant, untișorul ajută la eliminarea toxinelor din organism, lucru care duce la curățarea tenului și la disparția coșurilor.

4. Curățarea dinților

În ciuda culorii puternice, floarea de untișor este un remediu natural pentru albirea dinților.

Untișorul poate fi consumat în salate, frunzele sale pot fi uscate și preparate sub formă de ceai, dar poate fi folosit și sub formă de unguent.

 

Foto: pixabay.com

Citește și:

Metode naturale și simple de a preveni apariția cariilor dentare

Ce este asmățuiul și care sunt beneficiile sale pentru sănătate

Ce este dispraxia și cum poate fi tratată

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sfatul Medicului