Un medic român a inventat aparatul care testează echilibrul

dr-madalina-georgescu

Un medic român, de specializare ORL a inventat aparatul care testează echilibrul. Numele ei este Mădălina Georgescu şi este cea care a iniţiat proiectul ENTy. Odată realizat acest aparat inovator a primit marele premiu la un concurs mondial al tinerilor pasionați de tehnologie.

Pornind de la această idee a dr. orlist Mădălina Georgescu, studenţii bucureşteni de la Politehnică au creat acest dispozitiv care a obţinut cel mai dorit trofeu al tinerilor care au ca pasiune tehnologia.

Conform ehealthromania.com acest aparat numit ENTy îl ajută pe medic să testeze pacientul care întâmpină probleme de echilibru.

Aparatul care testează echilibrul

Vorbim aici despre echilibrul pe care îl ai sau nu când stai în picioare, şi nu ne referim la echilibrul psihic.

Medicul român a precizat că a ales să facă acest proiect care a avut ca rezultat construirea aparatului ENTy  pentru că în ziua de azi totul este legat de tehnologie, chiar şi medicina. Aşadar pentru un doctor care are cunoştinţele medicale un aparat de felul acesta este foarte util în procesul diagnosticării corecte.

Citeşte şi Medicul care a pictat să-şi salveze prietena de la moarte

Potrivit acesteia, atunci când vorbim despre echilibru, ne referim la un proces complex. Pentru a fi complet în echilibru trebuie să ai trei sisteme senzoriale care să funcţioneze perfect. Acestea sunt:

  1. Musculatura, cu informațiile pe care le primești din tălpi, pe care stai
  2. Văzul 
  3. Urechea internă 

Acest aparat se concentrează pe testarea funcţiei urechii interne, care după cum spun specialiştii, are un rol extrem de mare în menţinerea echilibrului. Dna doctor Georgescu pentru că se ocupă cu diagnosticarea şi tratarea bolnavilor cu probleme ORL (afecţiunile urechilor, nasului şi laringelui) a găsit că este nevoie de acest aparat care să măsoare funcţia urechii interne.

Ce ne indică aparatul ENTy

  • După spusele dânsei, în clipa când apare o leziune la nivelul urechii interne din aparatul vestibular, aceste oscilații sunt mai mari decât cele normale. Aparatul ENTy este cel care măsoară aceste oscilaţii. Pentru că nu mai putem să stăm drepți oscilațiile sunt mai mari. Din cauză că aceste oscilaţii sunt mai mari vom întâmpina probleme şi cu mersul şi vom începe să nu mai putem merge drept.
  • Al doilea test pe care îl poate face ENTy dacă o ureche internă nu funcționează bine este următorul: pacientul este rugat să meargă pe loc două minute cu ochii închiși. Distinsa dnă doctor explică apoi că faptul că merge pe loc relevă că subiectul  nu mai are input-ul din tălpi la fel de stabil, pentru că în timp ce mergeacesta are ochii închiși, aşadar vederea nu contribuie la menținerea echilibrului, astfel că echilibrul este exclusiv realizat de aparatul vestibular din urechea internă. Pacienții care au o problemă la urechea internă, deviază spre urechea cu probleme. Și asta apare foarte concludent pe graficul pe care aparatul îl scoate la finalul testării.

Sursă foto: captură video youtube.com

Citeşte şi Medicul care scrie istorie

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate