Un mare sfânt este pomenit astăzi în calendarul ortodox. Foarte mulți români îi poartă numele

Astăzi este o zi foarte importantă pentru creștini. În calendar este pomenit un sfânt al cărui nume este purtat de foarte mulți români.

Ziua de 26 iunie este una importantă pentru credincioși și asta pentru că astăzi este pomenit Sfântul David din Tesalonic. Numele acestui sfânt este purtat de foarte mulți români, acesta fiind foarte popular, mai ales în ultimii ani.

Cine a fost Sfântul David din Tesalonic?

Sfântul David s-a născut în Tesalonic și încă de când era un copil, acesta s-a dovedit a fi total diferit de cei din jur. Acesta a reușit să se țină departe de tentațiile lumești, alegând să își dedice viața lui Dumnezeu. Sfântul David din Tesalonic a renunțat la toate averile și bogățiile materiale și a decis să se călugărească, potrivit calendarulortodox.ro. În credința ortodoxă, Sfântul David este recunoscut ca fiind un înger cu trup de om, el reușind să săvârșească mai multe minuni în timpul vieții.

Ce înseamnă numele David?

În ultimii ani, foarte mulți părinți au ales numele David pentru a-și boteza copiii. Pe lângă semnificația biblică, acest nume are sensul de iubit, îndrăgit. Este un nume foarte răspândit în Europa, dar poate fi întâlnit și în America.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Minune în Marea Neagră. Mai mulți delfini au adus la suprafață o icoană a Maicii Domnului

Rugaciunea care face minune pentru copii atunci când o rostesc mamele

Semn divin lângă Icoana Maicii Domnului. Este incredibil ce au putut observa credincioșii în ziua de Rusalii

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Spiritualitate