Voia să se sinucidă şi a sunat la Telverde Antisuicid

tanar

tanar

Anul trecut, un bărbat care dorea să se sinucidă a sunat la Telverde Antisuicid pentru a îşi spune problemele. Conversaţia pe care a avut-o cu o voluntară de la linia gratuită a durat mai mult de opt ore.

Citeşte şi Romanii se interneaza mai des din cauza depresiei decat occidentalii

Linia telefonică TelVerde Antisuicid

Conform mediafax.ro, aceasta este singura linie telefonică la nivel naţional care le oferă suport moral celor care vor să se sinucidă pentru a îi împiedica să recurgă la acest pas necugetat, şi funcţionează la Cluj. Programul la care vă poate răspunde cineva este între orele 19.00-07.00. TelVerde a început activitatea în 2013 pe 15 iulie. De atunci au fost primite 5.357 de apeluri, din care 992 au fost intervenţii contra suicidului.

Anul acesta s-a produs o creştere a convorbirilor la această linie gratuită, conform spuselor doamnei Doina Cosman, preşedintele Alianţei Române de Prevenţie a Suicidului, asociaţie care gestionează TelVerde Antisuicid. Astfel că acum se primesc câteva apeluri în fiecare noapte.

Din spusele dânsei, cel mai lung apel a fost primit în 2015 şi a durat peste opt ore. Regula de bază a acestei linii telefonice este ca voluntarii de la TelVerde Antisuicid să vorbească neîntrerupt cu cei care sună.

În România, conform acesteia, numărul sinuciderilor s-a redus anul trecut faţă de 2014 cu peste 1.000. Ceea ce a ajutat a fost deschiderea oamenilor spre serviciile de sănătate mintală -psihiatru, psiholog, psihoterapeut. Un rol important l-au avut şi medicii de familie prin depistarea precoce a cazurilor.

A sunat la TelVerde pentru că voia să se sinucidă şi a vorbit opt ore

Cel care a ajuns în pragul sinuciderii acum un an e o persoană cu studii superioare şi cu un job pe măsură.  Când a dat telefon la această linie gratuită era în plină criză suicidară şi se afla pe malul unui râu, lângă un pod. Îşi dorea să se arunce în apă pentru a se sinucide prin înec. Faptul că a sunat pentru a cere ajutor i-a salvat viaţa. Tinerii care îi ajută pe cei care sună la această linie telefonică pentru a-şi expune diferite probleme sunt studenţi la medicină, psihologie şi masteranzi.

Citeşte şi Câte tipuri de depresie există și cum poți combate efectele

Sursa foto: shutterstock.com

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Psihologie