Trăsăturile faciale care fac o persoană să fie mult mai atrăgătoare

Felul în care suntem atrași de anumite persoane este influențat de mai multe variabile. În timp ce unii se concentrează pe aspectul fizic, alții pun accentul pe detalii ca simțul umorului sau gândirea matură. Cu toate că preferințele țin de sistemul de valori al fiecărei persoane în parte, studiile spun că există câteva trăsături faciale de care majoritatea oamenilor sunt atrași, iar cei ce le posedă pot fi considerați mult mai atrăgători.

Trăsăturile faciale care fac o persoană să fie mult mai atrăgătoare

1. Simetria

Testele realizate atât la nivelul bărbaților, cât și în ceea ce le privește pe femei au arătat că și de-o parte și de alta, atracția este mai mare față de persoanele care au o față simetrică. Oamenii de știință sunt de părere că se face o asociere între simetria feței și starea de sănătate, potrivit businessinsider.com.

2. Aspectul matur

Pe baza anumitor statici obținute de psihologi, aceștia au descoperit că femeile preferă bărbații care arată mai în vârstă și care au un aspect matur.

3. Cicatricile faciale

Chiar dacă pentru unii cicatricile faciale sunt o problemă deranjantă de ordin estetic, cercetările au arătat că femeile pot fi atrase de bărbații care au astfel de semne pe față. Cu toate acestea, bărbații cu cicatrici faciale sunt văzuți ca fiind potriviți pentru o relație pe termen scurt și nu pentru a întemeia o familie.

4. Simplitatea

Un studiu realizat în 2016 a demonstrat că în ciuda ideii că bărbații sunt atrași de femeile cu ochi mari sau buze voluptoase, în realitate, aceștia pun accentul mai mult pe simplitate. Rezultatele testelor au arătat că foarte mulți bărbați au asociat frumusețea cu simplitatea și existența unor trăsături simetrice și care să nu iasă foarte mult în evidență.

5. Trăsături comune cu ale părinților

Există cercetări care sugerează că se întâmplă de multe ori ca atunci când ne alegem partenerul sau partenera de viață să căutăm acele trăsături pe care le găsim la părintele nostru de sex opus. Astfel, femeile vor căuta bărbați care să semene cu tații lor, iar bărbații își vor dori aproape o femeie care să aibă cât mai multe trăsături comune cu cele ale mamei lor. Pentru că părinții sunt cele mai importante persoane și primele cu care intrăm în contact, de multe ori asociem trăsăturile specifice lor cu sentimentul de siguranță, de iubire și se stabilitate.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Nu ți-ai găsit încă alesul? Profită de beneficiile singurătății

Lucrurile din dormitor care îți pot distruge viața de cuplu. Scapă rapid de ele!

3 semne care îți arată că ești posesivă în relația de cuplu. Cum îți dai seama că partenerul are nevoie de mai multă libertate?

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Psihologie