Transparente in designul interior

Lemnul de stejar joaca un rol determinant in aceasta casa: mereu am avut senzatia ca trebuie sa ma sprijin pe un material mai degraba clasic care apoi sa puna in valoare piesele moderne.

Intotdeauna mi-a placut ideea ca toata podeaua casei sa arate ca puntea unui velier antic; de aceea, am ales lamele de parchet foarte late si am pastrat culoarea naturala a stejarului. Inclusiv cateva dintre verticalele casei – cum ar fi cubul mare de la intrare, care gazduieste baia pentru oaspeti si un mic spatiu de depozitare – sunt lambrisate tot cu acest material; la fel, toate usile din casa.

Nu sunt un mare fan al mixarii unui numar prea mare de materiale in acelasi spatiu, de aceea unica esenta naturala pe care o veti gasi in casa e stejarul. Piesa de mobilier pentru televizor integreaza usa de intrare in dormitor, astfel incat practic acelasi corp fix este utilizabil si… util pentru doua camere diferite. Faptul ca dispunem de propria noastra fabrica de mobila e clar un mare avantaj – avem exclusivitate atunci cand vine vorba de finisaje si design.

Cat despre nuante, am ales albul – alegerea mea are legatura cu ce va povesteam la inceput: este culoarea care te distrage cel mai putin. Cat despre negru, este culoarea pentru un interior masculin. Sunt elegante si, mai ales, sunt baza perfecta peste care sa adaugi note de culoare pe suprafata mare (cum ar fi, de exemplu, bucataria) sau simple accente, cum sunt pernele si accesoriile.

Fara indoiala, terasa este "marele lux" al apartamentului; am stiut inca din clipa in care am inceput acest proiect imobiliar cat de mare este, pentru cei care vor locui aici, importanta spatiilor comune (piscina, gradina, zona lounge, sala de sport). Acesta este motivul pentru care am incercat sa transform terasa intr-un chill out zone – un loc placut, relaxant, unde sa ma mut vara.

In fond, nu asta ar fi ideal, sa poti trai iarna la adapost, iar vara in natura? Usile spre terasa se deschid complet, ba chiar si televizorul este montat pe un mecanism rotativ pentru a putea fi suspendat si intors la 90 de grade – asa ca nici macar atunci cand vrei sa vezi un film nu e nevoie sa intri in casa!

Text: arh. Javier Menendez, www.disenate.ro
Fotografii: Cosmin Popescu
Asistent foto: Sorin Stanciu

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Decoratiuni