Creează-ți un balcon de vis… din care nu vrei pleci

Cei mai mulți dintre norocoșii care au un balcon în apartamentul lor îl privesc ca pe soluția perfectă pentru depozitare. Alții aleg să îl transforme într-o mică grădină și dedică întreg spațiul plantelor. Acestea ar fi două opțiuni demne de luat în calcul, într-adevăr, însă acum, mai mult ca oricând, orice spațiu liber contează, mai ales când locuiești într-o casă mai mică, precum un apartament sau o garsonieră. Tocmai de aceea, camerele cu potențial multifuncțional, care pot fi adaptate rapid în funcție de nevoile noastre joacă un rol foarte important în amenajarea locuinței.

Având în vedere perioada pe care o traversăm, zile la rând pe care cei mai mulți dintre noi le petrecem lucrând de acasă, venim cu câteva sfaturi utile pentru cei dispuși să își transforme balconul într-un birou în aer liber. Gândiți-vă la toate avantajele pe care un astfel de spațiu vi le-ar putea oferi: aer curat, lumină naturală și o priveliște superbă – toate laolaltă ca să vă inspire.

Pregătiți-vă de lucru

Dacă spațiul vă permite, puteți amenaja o stație completă de lucru pe balcon; trebuie doar să vă asigurați că alegeți produsele potrivite. O masă drăguță de birou, câteva organizatoare și obiecte adecvate pentru decor ar trebui să întrețină atmosfera de lucru și să vă transmită chef de muncă. Din biroul improvizat n-ar trebui să lipsească un scaun stabil, care vă oferă libertate de mișcare fără să vă pierdeți echilibrul și include un suport bun pentru spate.

Ergonomia la birou

Atunci când lucrați în fața unui computer timp de 8 ore pe zi sau chiar mai mult, o postură adecvată contează destul de mult. Asigurați-vă că stați confortabil pe un scaun dotat cu un suport eficient pentru spate atunci când petreceți timp stând la birou. Dacă este posibil, reglați-vă scaunul în funcție de înălțimea și forma corpului vostru și mențineți-vă picioarele ferm pe podea când vă așezați. Pentru și mai mult confort, puteți folosi o pernă pentru scaun. Încercați să nu petreceți prea mult timp în același loc sau pe același scaun pe parcursul unei zile de lucru și acordați-vă pauze în mod regulat, ca să vă puteți relaxa corpul atunci când vă simțiți încordați.

Ajustați lumina

Uneori, lumina soarelui poate fi prea puternică și ne poate distrage atenția de la sarcini importante de lucru. Asigurați-vă că ajustați lumina din balcon în funcție de propriile preferințe; puteți alege dintre o mulțime de soluții care includ perdele, draperii și jaluzele.

Dacă aveți de gând să vă petreceți și serile pe balcon, luminile ambientale vă pot ajuta să creați o atmosferă cu adevărat relaxantă. Lămpile solare și LED-urile sunt disponbile în mai multe culori, forme și dimensiuni, potrivite pentru orice stil decorativ ați alege.

Nu uitați de hobby-uri

Un balcon poate fi folosit chiar și atunci când vreți să vă mai exersați hobby-urile în timpul liber. Un birou obișnuit s-ar putea transforma foarte simplu într-o zonă dedicată lucrului manual, unde ați putea să pictați, să croșetați, să confecționați figurine origami din hârtie colorată, să schițați câteva felicitări de mână sau să lucrați la un goblen.

Dacă aveți copii, cu siguranță îi veți putea implica în activitățile voastre și, astfel, veți putea petrece împreună timp prețios în familie. Pentru hobby-urile lor, produsele MAMMUT oferă mai multe avantaje: cu un design colorat, inspirat din desene animate, obiectele sunt ușoare, dar sigure și stabile, simplu de mutat dintr-un loc în altul chiar și de către copii și durabile în contextul folosirii în exterior.

Foto: IKEA

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Decoratiuni