Trucurile care îți fac casa să pară mai spațioasă

Chiar dacă locuința ta nu dispune de spațiul pe care ți-l dorești, poți apela, cu încredere, la câteva trucuri cu ajutorul cărora să simți că ai mai obținut câțiva metri în plus. De exemplu, dacă locuiești într-o garsonieră, atunci fiecare milimetru contează. Deci, ca să transformi spațiul în așa fel încât să pară mult mai generos, ai nevoie ca totul să fie pus la punct, detaliu cu detaliu. Iată trucurile care îți fac casa să pară mai mare.  

Ordinea și organizarea sunt esențiale

Nu doar în viață e important să îți pui ordine, ci și în locul în care îți petreci majoritatea timpului, adică în propriul tău cămin. În consecință, trebuie să exploatezi fiecare centimetru din spațiul pe care îl ai la dispoziție și ordinea are un rol crucial în acest proces. Ia în considerare locul în care se află fiecare lucru și gândește-te dacă este cel potrivit sau dacă ar trebui mutat.  De pildă, în loc să ții uscătorul de rufe în dormitor sau în sufragerie, pune-l în balcon. Astfel, vei câștiga suficient spațiu unde poți așeza, de exemplu, un ghiveci cu flori.   

Investește în obiecte care te ajută să câștigi spațiu

Dacă să muți mobila prin casă e o soluție provizorie, sunt unele trucuri cu ajutorul cărora obții spațiu pentru totdeauna. Dacă suprafața locuinței tale este una limitată și nu prea ai loc să te desfășori, o idee bună ar fi să renunți la cadă. În acest context, atât tu, cât și baia ta aveți nevoie de o cabina de dus, cu ajutorul căreia vei economisi foarte mult spațiu. În locul respectiv poți așeza alte lucruri pe care nu le puteai depozita din cauza lipsei de spațiu. Poate vrei să montezi un dulap sau o oglindă, să aduci un suport pentru prosoape sau să depozitezi uscătorul de rufe. Tu știi cel mai bine ce e de făcut.  

Renunță la tot ce nu îți trebuie

Nu toate obiectele și accesoriile pe care le ai în locuință au o utilitate practică. Poate ai păstrat o cutie de carton, în speranța că o vei folosi cândva, dar care ocupă foarte mult loc în mod inutil. De asemenea, poate deții în garderobă foarte multe haine pe care nu le mai porți de ani de zile, astfel încât șifonierul tău e ticsit. Deci, ia în calcul să renunți definitiv la aceste lucruri. Fie să le arunci, dacă sunt obiecte care nu îți mai aduc niciun beneficiu concret, fie să le donezi sau să le muți în altă parte. Dacă le voi dona, tu vei obține spațiul dorit și vei face și o faptă bună, iar cel pe care l-ai ajutat îți va mulțumi. 

Nu poți renunța la un obiect? Înlocuiește-l cu o variantă îmbunătățită

Este evident că nu poți muta sau arunca fiecare lucru pe care îl ai în casă. Deci, ce e de făcut? Cea mai bună soluție, în acest caz, este să înlocuiești vechiul obiect la care îți este greu să renunți cu un model îmbunătățit sau să găsești un echivalent al său, care va ocupa mai puțin spațiu. De exemplu, masa de birou pe care ai achiziționat-o pentru calculator. Poți înlocui calculatorul cu un laptop și, implicit, nu o să mai ai nevoie nici de masa de birou. Practic, o să împuști doi iepuri dintr-un foc, pentru că o să ai și spațiul dorit, și mai multă libertate de mișcare. Analizează fiecare obiect pe care îl poți înlocui cu altul și cu siguranță casa ta va deveni mai spațioasă.

Ca să fii sigură că vei obține spațiul dorit, ia în calcul fiecare opțiune: donează, împrumută, mută, aruncă sau înlocuiește orice lucru care nu îți mai este de folos și te împiedică să ai casa visurilor tale sau, cel puțin, una mult mai spațioasă, în care simți că te poți mișca în libertate. Vizualizează fiecare schimbare care urmează să aibă loc. Astfel, vei obține spațiul pe care ți-l dorești cu atâta ardoare. 

Sursa foto: pexels.com 

(P) Material publicitar realizat împreună cu Romstal

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Decoratiuni