10 idei care vor face din mica ta casa un loc organizat și primitor
Majoritatea dintre noi trăim în case mici, cu suprafețe nu chiar demne de un penthouse, iar spațiul este mereu o problemă. Să găsești loc pentru cărți, jucării, haine și încălțăminte într-o casă de 60-70 de metri pătrați poate fi o adevărată provocare, dar poate deveni un proiect de succes cu un pic de creativitate și câteva mici modificări.
Am încercat să găsim cele mai bune sfaturi care să te ajute să faci din mica ta locuință un spațiu confortabil și plin de viață, dar care să răspundă și cerințelor tale în materie de depozitare.
- Prima regulă este să arunci sau reciclezi lucrurile de care nu mai ai nevoie sau care poate s-au stricat. În felul acesta reduci dezordinea și vei reuși să creezi spațiu pentru alte accesorii și materiale pe care le folosești frecvent.
- Cumpără mobilier ce vine cu depozitare încorporată. Vei câștiga mai mult loc și vei avea unde să păstrezi aspiratoare, mașina de călcat sau chiar produsele de curățenie. Spre exemplu, poți achiziționa o superbă bancă la intrarea în casă, care să aibă un spațiu de depozitare dedesubt. Îți va fi extrem de folositoare pentru haine, încălțăminte, rucsaci și umbrele. În plus, va face holul mult mai primitor și modern.
- „Curăță' podeaua și instalează rafturi pe pereți. Acest mic truc îți va conferi mai mult spațiu și confort. Poți opta pentru rafturi tip scară sau cuburi, cârlige sau chiar dulapuri întregi, dar ai grijă ca acestea să aibă aceeași culoare cu pereții, astfel încât să se integreze perfect în estetica încăperii.
- Investește în piese de mobilier multifuncționale. De la canapele extensibile la măsuțe de cafea ce pot fi folosite ca taburet și chiar scaune pliabile. Toate acestea te vor ajuta să-ți organizezi diferit casa și să ai o perspectiva mai vastă.
- Cumpără întotdeauna paturi cu ladă de depozitare. Va fi locul perfect unde vei putea aranja pernele și lenjeriile de pat fără să mai ocupi câteva polițe în dulap. De asemenea, gândește-te ca în camera copiilor să achiziționezi paturi supraetajate și astfel vei avea posibilitatea de a crea o suprafață mai mare de joacă pentru cei mici.
- În funcție de spațiul pe care îl ai la dispoziție, te poți orienta și către un pat care să se ridice pe perete, astfel încât pe parcursul zilei să ai la dispoziție camera liberă și pregătită de oaspeți.
- Construiește o bibliotecă în perete. Poate părea un proiect greu și cu siguranță vei avea de curățat destul de mult, dar rezultatul va fi incredibil. Măsoară lățimea unei cărți, găsește un lemn masiv pentru a crea rafturile și apucă-te de treabă. Te asigurăm că nu îți trebuie nici un maestru tâmplar, nici un atelier plin de unelte și mii de lei pentru a realiza o astfel de bibliotecă încorporată. Îți trebuie un fierăstrău circular, timp și voință.
- Colțurile casei sunt perfecte pentru amplasarea sau ridicarea unor rafturi. Le poți face tu acasă dacă ai la dispoziție lemn și un fierăstrău sau poți comanda de pe internet triunghiuri care să se încadreze în colțurile camerelor tale. Le vei putea folosi pentru cărți sau veselă, în funcție de locul unde le vei poziționa.
- Coșurile și cutiile decorative sunt ideale pentru depozitarea lucrurilor pe care nu le folosim zi de zi. Știm că pare o idee comună, dar mulți dintre noi uităm de ea și nu o folosim. Totul va funcționa și mai bine dacă vei eticheta fiecare cutie sau coș, iar vei putea găsi lucrurile de care ai nevoie mult mai ușor. De asemenea, nu trebuie să investești neapărat în cumpărarea unora noi, ci poți realiza chiar tu unele acasă. Ai nevoie de carton, material, lipici, foarfecă sau o bandă adezivă colorată, cu modele etc.
- Pune în valoare spațiile neașteptate. Unul dintre locurile pe care le trecem des cu vederea când vine vorba de depozitare este lateralul frigiderului. Adăugarea unor mici rafturi unde să aranjezi frumos câteva condimente sau câteva suporturi pentru prosoapele de bucătărie vor face minuni pentru spațiul tău.
Și încă ceva: acolo unde ai posibilitatea, instalează o oglindă. Va oferi luminozitate și vei avea impresia că ai câștigat o cameră dublă ca suprafață.
Sursă foto: Shutterstock
(P) Material publicitar realizat în colaborare cu Elefant.ro