9 lucruri care vă vor transforma baia într-un spațiu primitor și confortabil

Fie că aveți o baie mică, fie că vă bucurați de o cameră generoasă, aceasta reprezintă mai mult decât locul unde facem un duș rapid. Este unul dintre puținele spații unde ne putem retrage liniștiți. De aceea, este foarte important ca aceasta să fie primitoare și comodă. 

Așadar, dacă vă decideți să renovați în întregime sau doar să modificați anumite aspecte, gândiți-vă cum arată în visele voastre acest loc care vă va permite seara să scăpați de tot stresul acumulat pe parcursul zilei. Analizați fiecare piesă care va compune încăperea, de la faianță și gresie până la un set mobilier baie care să se încadreze de minune și, desigur, nu omiteți să căutați o oglindă care să nu fie doar utilă, ci și frumoasă. 

Optați pentru un cap de duș tip ploaie

Una dintre cele mai bune modalități de a face o baie extrem de confortabilă este să apelați la natură. Pe lângă o plantă verde pe care o puteți îngloba în estetica băii, un cap de duș tip ploaie vă va duce cu gândul direct la o plimbare relaxantă într-o zi ploioasă de toamnă.

Fiți creativi la capitolul mobilier

Alegerea mobilierului vă poate oferi șansa de a fi creativi și de a transforma o baie monotonă într-una primitoare. Astfel, dacă spațiul vă permite, încadrați o băncuță sau un otoman pe post de scaun, unde vă puteți relaxa preț de câteva minute după terminarea dușului. De asemenea, lângă cadă puteți poziționa o masă mică pe care să așezați prosoape sau lumânări parfumate.

Adăugați pete de culoare cu ajutorul textilelor

Prosoapele și covoarele de baie sunt excelente dacă vreți să adăugați un pic de culoare încăperii. Puteți cumpăra țesături groase și pufoase pentru podea, în culori puternice, precum roșu și verde, dar și prosoape cu modele interesante pe care să le lăsați la vedere pe etajerele din baie.

Rafturi, rafturi și iar rafturi

Știm că majoritatea dintre noi suntem obișnuiți cu dulapurile de baie care să ascundă totul, crezând că astfel baia noastră va arăta mai ordonată. Doar că, închizând totul în spatele ușilor, baia devine rece și lipsită de personalitate. Dacă vă doriți un spațiu modern, încercați să lăsați lucrurile la vedere și apelați la rafturi. Le puteți monta oricât de sus și le puteți folosi pentru a depozita prosoape, coșuri cu conținut diferit și chiar produse de curățenie, precum detergent, balsam de rufe și așa mai departe.

Instalați un calorifer tip portprosop

Nimic nu este mai plăcut decât să ieși din baie și să te acoperi cu un prosop cald. Îți garantăm că te vei simți ca la spa în propria baie. De asemenea, acesta îți va fi de folos pentru a usca textilele umede.

Accesorizați baia

Sărurile de baie în sticle colorate și lumânările parfumate trebuie neapărat să se regăsească pe rafturile băii tale. Acestea vor da un aer primitor și vor înfrumuseța încăperea. De asemenea, pentru depozitarea cosmeticelor și a altor produse de îngrijire a pielii, optați pentru coșuri din diferite materiale și culori.

Nu spune „NU' artei

Tablourile, posterele sau fotografiile nu arată minunat doar în holul sau sufrageria casei. În funcție de preferințe, puteți atârna o fotografie sau un peisaj care vă conferă pace și vă face să visați cu ochii deschiși la vacanță.

Căutați oglinda perfectă

Când alegeți oglinda, nu vă gândiți doar la utilitatea ei, ci alegeți această piesă de mobilier și pentru a înfrumuseța baia. 

Căutați suporți inediți pentru hârtia igienică

Vă garantăm că baia va arăta mai bine dacă pe podea veți așeza un frumos coș din răchită sau pânză și veți depozita acolo hârtia igienică.

O baie primitoare trebuie să combine armonios trei simțuri: vizual, tactil și olfactiv, așadar nu uitați să achiziționați și un difuzor de aromă. 

Sursă foto: Shutterstock

(P) Material publicitar realizat împreună cu Romstal

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Decoratiuni