Tort rapid cu spumă de ciocolată
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2014/07/tort-rapid-cioco.jpg)
Atunci când ai invitați și ești în criză de timp, încearcă tortul rapid cu spumă de ciocolată. Este delicios!
* 8-10 porții * timp de preparare 30 de minute
INGREDIENTE
Pentru blat
5 ouă
5 linguri de zahăr
1 plic praf de copt
5 linguri făină
5 linguri lapte
Esență de rom
1 lingură unt
Pentru spuma de ciocolată
2 plicuri praf de frișcă
2 ciocolate amărui
1 ciocolată cu lapte
Lapte pentru frișcă
MOD DE PREPARARE
1. Începem cu blatul ca în timp ce se coace să prepari spuma de ciocolată. Așadar mai întâi amestecă ingredientele uscate (zahăr, făină, praf de copt) într-un bol, apoi adaugă ouăle. Cu un tel bate ouăle cu ingredientele uscate, apoi treptat adaugă și laptele și esența de rom. La final incorporează și lingura de unt (preferabil să-l lași la temperatura camerei, ca să fie moale).
2. Tapetează o formă rotundă cu hârtie de copt și toarnă aluatul. Dă-l la cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 15-20 de minute. Mai verifică blatul cu scobitoarea.
3. În timp ce blatul se află la cuptor, tu trebuie să topești ciocolata în bain marie în întregime. Cât aceasta este pe foc, toarnă cele două pliculețe de praf de frișcă într-un bol înalt și cantitatea de lapte pentru un singur plic (scrie pe plic cât este necesar). Amestecă-le bine cu mixerul, până ce frișca se întărește.
4. Toarnă peste frișcă ciocolata topită în totalitate (și ușor răcită) și mixează până ce se omogenizează spuma.
5. Lasă blatul să se răcească bine, apoi taie-l pe jumătate. Pe un platou, așază primul blat, acoperă-l cu cremă, apoi pe cel de-al doilea și repetă procesul. Tortul e gata!
Poftă bună!
Foto tort de ciocolată Shutterstock