16 porții gata în 1 oră și 15 minute + timp de răcit, 869 calorii per porție, 56 g grăsimi, 81 g carbohidrați
400 g făină integrală
2 lingurițe bicarbonat
2 lingurițe praf de copt
200 g ciocolată amăruie, tocată
300 ml cafea tare
350 g unt nesărat, moale
400 g zahăr tos
4 ouă, bătute
Pentru ganache
600 ml frișcă lichidă
¼- ½ linguriță praf de chilli
600 g ciocolată amăruie, tocată
Pentru ornat
100 g foițe de ciocolată
Ornament strălucitor comestibil
2 linguri zmeură congelată deshidratată
Ai nevoie de
5×20 cm forme de blat sau poți face un singur blat gros și apoi îl poți tăia felii
1 Încinge cuptorul la semnul 4/160 C. Într-un bol larg cerne făina, bicarbonatul și praful de copt cu un praf de sare și lasă deoparte. Combină ciocolata
cu cafeaua fierbinte și lasă să se topească, amestecă pentru omogenizare și lasă să se răcorească.
2 Combină untul cu zahărul până când amestecul devine cremos și deschis la culoare. Încorporează ouăle pe rând, făina și apoi ciocolata. Porționează
în forme și dă la cuptor 10-15 minute. Lasă să se răcorească în forme câteva minute și apoi așază pe grătar metalic.
3 Pentru ganache, încălzește frișca, praful de chilli și pune ciocolata. Lasă să se topească și amestecă omogen.
4 Așază blatul pe platoul de servit, unge cu cremă și procedează la fel cu toate foile de blat. Deasupra și pe margine trebuie să ai un strat de ganache.
Îmbracă marginea cu foițele de ciocolată și presară ornament strălucitor și zmeura deshidratată.