Tort cuib marmorat
16 porții, gata într-o oră + timp de răcire, 435 calorii per porție, 24 g grăsimi, 46 g carbohidrați
Ingrediente necesare preparării tortului cuib marmorat
500 g amestec pentru blat de tort sau chiar blat cu ciocolată – de cumpărat
90 ml ulei de floarea soarelui
3 ouă
200 g ciocolată amăruie, tocată
150 g ciocolată cu lapte, tocată
2 linguri ulei de floarea soarelui
300 g zmeură
2×280 g cremă de brânză de vaci
50 g zahăr pudră, cernut
Colorant alimentar roz
4 linguri gem de zmeură
75 g ornament strălucitor
Cum prepari tortul cuib marmorat
1 Încinge cuptorul la semnul 4/160°C. Unge cu unt 5 forme rotunde de 16 cm. Într-un bol combină 250 ml apă, amestecul pentru blat, ouăle și uleiul
cu telul electric până la omogenizare.
2 Toarnă compoziția în forme și dă la cuptor 15 minute, până când devine elastic. Lasă să se răcească pe grătar metalic.
3 Pune ciocolata în boluri separate și adaugă o lingură ulei; topește la bain marie. Toarnă ciocolata amăruie topită pe o tavă tapetată cu hârtie de copt
și apoi stropește cu ciocolata cu lapte și trasează linii curbe cu scobitoarea pentru efectul de marmorat. Dă la congelator o oră.
4 Zdrobește 100 g zmeură în tocătorul electric, adaugă crema de brânză, zahărul pudră și colorantul și combină 10 secunde.
5 Așază primul blat pe un postament și unge-l cu o lingură gem de zmeură și apoi cu două linguri cremă cu zmeură. Repetă procedeul cu blaturile rămase și glasează tortul cu cremă de zmeură. Ornează marginea tortului cu ornamentul strălucitor.
6 Taie cârlionți din ciocolata întărită. Ornează sub formă de cuib și pune în mijloc zmeura rămasă.
PONT
Dacă nu ai cinci forme rotunde de blat subțire, atunci folosește doar două forme adânci de blat, coace-l 30 minute și taie-l în două după ce s-a răcit.