Tipuri de paine

Paine de secara Secara face parte dintre cerelalele care cresc in zone reci si climate uscate, de aceea painea de secara rezista mai mult, de aceea nu prea au nevoie de conservanti. Sortimentele variaza, de la alba, la neagra. Paine neagra Faina neagra se prepara folosind tot bobul de grau, nu numai miezul lui, ca la faina alba, ci inclusiv coaja acestuia. In plus, pentru o parte din compozitia painii se folosesc tarate, de aceea este recomandata ca foarte dietetica.
1 2 3

1 Ciabatta Este o paine de origine italiana si se prepara din aluat care se lasa un timp la fermentat inainte de preparare. Are coaja foarte crocanta, iar interiorul foarte pufos. Poate avea si alta forma decat patrata si are chiar mai multe tipuri de retete.

2 Graham Este obtinuta din tarate de grau in amestec cu faina neagra si faina graham in diverse proportii. Are un continut mare de fibre, de aceea e recomandata adesea in regimurile de slabit sau dietele pentru afectiuni gastrice.

3 Paine superproteica Facuta din tarate de grau, faina de grau, pulbere de soia si faina de secara (sau cu diverse pulberi adaos, in functie de reteta), se poate gasi si in variantele uscata, ca un pesmet, sau umeda, sigilata ermetic.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Alimente