Timpul vindecă orice rană. Dar ce facem cu cicatricile?

timpul vindeca orice rana

De câte ori n-am auzit spunându-se: timpul vindecă orice rană sau lasă timpul să treacă și-o să uiți…?!

L-am lăsat, fiecare dintre noi cum a știut mai bine. Câteodată s-a așternut praful peste rănile vechi și am uitat de durerea inițială, dar de multe ori au venit alte răni noi. Și am uitat de cele vechi. Pentru că a trebuit să le oblojim pe nou-venitele dureri și rupturi de suflet.

Dacă timpul vindecă orice rană, când are loc perioada de doliu a sufletului nostru? Orice pierdere suferită, se plânge, se înmagazinează, se încasează. E adevărat că timpul este un vindecător prin excelență, dar rănile sufletului nostru nu au nevoie de pansament și rivanol. Sau de anotimpuri scurse în neștire. Specialiștii spun că orice rană a sufletului trebuie mai întâi conștientizată și plânsă. Apoi lăsată la uscat spre iertare.

Iată care sunt cele 5 sfaturi ale terapeuților

 • Dacă nu ai învățat încă lecția vieții, află că ea nu-ți oferă doar momente memorabile și înălțătoare. Ba chiar, acestea sunt numărabile pe degetele de la o mână. Adevăratele provocări sunt cele aflate la antipozi: greutăți, umilințe, nedreptăți, pierderi, dureri, minciuni, neajunsuri, frustrări. Învață să accepți totul cu seninătate, să îndrepți atunci când poți face ceva și să nu te lași doborâtă de nimic. Viața ta își urmează oricum cursul ei firesc.
 • Nu poți întoarce timpul înapoi. Nu mai poți rezolva nimic din ce-a rămas nespus, nefăcut sau nearanjat. Este o vorbă din bătrâni, totuși, care pare că ostoiește rănile îndrăgostiților despărțiți pe nedrept. Dacă a mai rămas ceva ce trebuia făcut sigur se va face. În al doisprezecelea ceas.
 • Timpul vindecă orice rană, dar nu în două zile. Există un cântec celebru fredonat de generații întregi: marți, joi, mai și august, toamna, iarna… anul viitor, sau într-un an anume, timpul îmi va vindeca rana inimii. Oferă-i timp timpului să te vindece…
 • Lasă memoria să înmagazineze și alte amintiri. NU TE FOCUSA PE RĂNILE SUFLETULUI TRĂINDU-LE LA NESFÂRȘIT. Dacă le rememorezi într-un flux continuu timpul nu te va ajuta.
 • Se spune că, în timp, uităm ce ne-a rănit și ne-a cauzat durere. Și selectiv, creierul își amintește lucrurile frumoase. Nu ne mai amintim ce anume a făcut un om, dar ne vom aminti cum ne-a făcut să ne simțim. Pregătește-ți mintea pentru aceste cicatrici. Nu pentru micile detalii sâcâitoare. Pe acelea o să le uiți…Florentina mușat

  Foto: 123rf

  Citește și:

 • 10 învățături șamanice pentru a-ți ușura sufletul
 • Sinuciderea – un dezastru al rătăcirii
 • 11 reguli pe care trebuie să le respecți pentru a avea o căsnicie fericită

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Shtiu.ro
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Spiritualitate