Te confrunți cu alergiile de sezon? Evită să consumi aceste alimente pentru a nu-ți agrava starea de sănătate

alimentele care agraveaza simptomele alergiilor de sezon

alimentele care agraveaza simptomele alergiilor de sezon

Alergiile de sezon afectează în fiecare an  foarte multe persoane, acestea apărând ca reacție la polenul din aer, iar pentru a nu ne agrava starea de sănătate trebuie să evităm anumite alimente.

Polenul rămâne în aer de la începutul primăverii până la finalul verii și poate produce alergii puternice la nivelul organismului. Pentru a reduce aceste efecte pot fi evitate zonele verzi, pline de flori sau pot fi administrate o serie de medicamente care să țină sub control aceste manifestări neplăcute, potrivit dailymail.co.uk. Pe lângă aceste tratamente,  există și câteva trucuri naturale care ne ajută să nu agravăm simptomele alergiilor. Acestea sunt alimentele pe care ar trebui să le scoți din alimentație, în funcție de tipul de alergie cu care te confrunți.

1. Febra fânului

Alergiile orale apar la aproximativ 40% din personele care menifestă alergia cunoscută sub denumirea de febra fânului. Acest tip de alergie apare în principal în luna februarie și se menține până în luna aprilie.

Dacă suferi de acest tip de alergie trebuie să scoți din alimentație merele, caisele, morcovii, țelina, kiwi, piersicile, cireșele, alunele de pădure sau perele.

2. Alergia la iarbă

Alergia la iarbă este una dintre alergiile cu care se confruntă majoritatea oamenilor.  Iarba este cosită chiar înainte sau în timpul înfloririi florilor și astfel polenul se împrăștie peste tot, cauzând probleme de respirație. Pentru a reduce simptomele acestui tip de alergie ar trebui să renunți la portocale, roșii,  pepenele galben, dar și cel verde.

3.  Alergia la pelin

Acest tip de alergie se manifestă în timpul înfloririi pelinului, iar intensitatea maximă este atinsă în intervalul orar 9-11. Polenul de pe această plantă se împrăștie foarte ușor, iar reacțiile alergice pot să apară de la sfârșitul lunii iulie până la moijlocul lunii septembrie. În cazul alergiei la pelin ar trebui eliminate din consumul zilnic bananele, morcovii, castraveții. perele, zuchini și pepenele verde.

Medicii îi sfătuiesc pe cei care au de suferit de pe urma alergiilor să elimine din alimentație aditivii alimentari, pesticidele și îndulcitorii artificiali. Acestea pot să producă bronșite, dar și mâncărimi la nivelul, ochilor, nasului, gâtului și pielii. Mai mult, pentru a ține sub control aceste alergii este nevoie să îți întărești sistemul imunitar și asta pentru că cu cât este mai slăbit, cu atât organismul va resimți mai puternic efectele alergiilor.

Dacă nu poți elimina din alimentație toate aceste alimente, încearcă să le gătești înainte de a le consuma sau să le cureți de coajă și asta pentru că pe suprafața acesteia sunt concentrate substanțele care pot duce la apariția alergiilor.

 

Foto: 123rf.com

Citește și:

Hipersensibilitatea la aspirina – alergie sau pseudoalergie?

Raceala sau alergie?

Intoleranta alimentara sau alergie?

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate