Tort de bezea cu căpșune și fistic
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2014/06/tort-bezea.jpg)
Înlocuiești blatul clasic din pandișpan cu straturi de bezea ușoara ca fulgul.
• 10 porții • Gata în 1 ora și 20 min + plus timp de racire • 350 calorii per porție • 17 g grasimi
INGREDIENTE
■ 6 albușuri
■ 375 g zahar tos
■ 1 lingurița amidon
■ 1 lingurița oțet alb
■ Câteva picaturi de colorant alimentar verde
■ 100 g fistic, tocat
PENTRU UMPLUTURĂ
■ 300 ml frișca lichida
■ 2 linguri zahar pudra, plus pentru presarat
■ 250 g capșune, taiate
MOD DE PREPARARE
1 Încinge cuptorul la semnul 2/150°C. Deseneaza pe hârtie de copt 3 cercuri de 20 cm diametru și pune-le în trei tavi diferite.
2 Bate albușurile spuma și apoi adauga zaharul, câte 1 lingura deodata. Combina amidonul, oțetul și colorantul pentru a obține o pasta subțire și încorporeaza în spuma împreuna cu 75 g fistic.
3 Cu ajutorul cornetului sau chiar cu lingura pune spuma într-un strat pe hârtia de copt, pe partea cealalta fața de unde ai desenat cercurile. Da la cuptor 1 ora. Oprește flacara și lasa sa se raceasca 1 ora în cuptor.
4 Bate frișca spuma și adauga 2 linguri zahar. Așaza pe platoul de servit prima foaie de bezea, pune deasupra jumatate din frișca și apoi presara fructe. Continua cu restul foilor și așaza deasupra fructele, fisticul ramas și presara zaharul pudra ramas.