Statistică înfiorătoare: anul acesta, va crește numărul bolnavilor de cancer la nivel mondial

Conform unei statistici a Agenției Internaționale pentru Cercetare în domeniul Cancerului (IARC), anul acesta vor fi diagnosticate 18,1 milioane de noi cazuri de cancer, iar 9,6 milioane de oameni vor muri din cauza acestei boli, la nivel mondial.

În 2012, se înregistraseră 14,1 milioane de cazuri noi și 8,2 milioane de decese. Diferența uriașă înregistrată în decursul ultimilor 6 ani se datorează în mare parte creșterii și îmbătrânirii populației.

1 din 5 bărbați și 1 din 6 femei vor dezvolta cancer în timpul vieții

IARC realizează regulat rapoarte privitoare la amploarea cancerului în lume, analizând 36 de tipuri diferite de cancer în 185 de țări. Cel mai recent raport estimează faptul că 1 din 5 bărbați și 1 din 6 femei vor dezvolta cancer în timpul vieții. Cele mai frecvente tipuri de cancer sunt cancerul pulmonar, mamar și de colon. 

 

Numărul cazurilor de cancer este în creștere în țările în curs de dezvoltare. Principala cauză a apariției maladiei este, în aceste țări, legată de stilul de viață. 

Cancerul pulmonar, principala cauză de deces în cazul femeilor

Autorii raportului susțin că, în 28 de țări, principala cauză de deces în cazul femeilor este cancerul pulmonar. Cele mai multe decese din cauza cancerului la plămâni se înregistrează în Ungaria, America de Nord, Danemarca, Olanda, China, Australia și Noua Zeelandă.

Raportul estimează că aproape jumătate din toate cazurile de cancer și cele mai multe dintre decesele cauzate de cancer, în lume, în 2018, vor avea loc în Asia, pe de o parte, ca urmare a numărului mare de locuitori de pe continent, pe de altă parte, ca urmare a faptului că unele cancere cu rate mai mari de deces (de exemplu, cancerul la ficat) sunt mai frecvente în această regiune.

Ei recomandă țărilor respective să ia în considerare adaptarea modului în care încearcă să prevină și să trateze cancerul.

Citeste si 

Există alimente care cresc riscul apariției cancerului?

10 lucruri despre cancer pe care trebuie să știi

Cum arată cancerul de sân la mamograf? Iată imagini

Sursa foto: 123rf 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din #NUcancerului