Ai amețeli și stări de oboseală cronică? Nu ți se oxigenează creierul? Ce este de făcut?

Ai amețeli și stări de oboseală cronică?

Îți sunt cunoscute stările de slăbiciune fizică? Caști incontrolabil, simți că te topești pe picioare de somn, ești epuizată deși nu ai motive reale? Ai o respirație greoaie însoțită de transpirație, experimentezi senzația de întunecare a vederii și îți amorțesc mâinile și picioarele.

Acestea sunt, evident, simptome care te duc cu gândul la o proastă oxigenare a creierului.

„Creierul este cel mai solicitat organ al corpului uman, motiv pentru care o mare parte din atenție ar trebui să se îndrepte către acesta, cu atât mai mult cu cât degradarea sa este ireversibilă.

Cu toate că reprezintă doar 2% din greutatea corpului, creierul este organul care consumă cea mai multă energie.

Astfel, pentru a funcționa normal, creierul are nevoie de minim 20% din cantitatea totală de oxigen și 15% din cantitatea totală de sânge care circulă prin organism', explică specialiștii.

Ai amețeli și stări de oboseală cronică? Nu ți se oxigenează creierul? Ce este de făcut?

Pe lângă plimbările în aer liber, hidratare corespunzătoare și alimentație corectă, masajul, plimbările și meditația sunt dintre cele mai eficiente tratamente împotriva acestei proaste oxigenări.

Masajul de drenaj limfatic

Drenajul limfatic are rol detoxifiant, ajută la eliminarea grăsimilor, crește imunitatea, stimulează tranzitul intestinal, combate procesele inflamatorii subacute și cronice. Din start, însă acest rol detoxifiant este cel care îmbunătățește oxigenararea creierului.

Masajul capului

Masajul capului este singurul tip de masaj care redă echilibrul organismului. Reduce migrenele, oboseala ochilor, tratează insomnia și reduce stresul. Mai mult decât atât, masajul capilar îmbunătățește circulația sangvină ceea ce înseamnă că ajunge o cantitate mai mare de sânge bogat în oxigen la nivel celular.

Plimbări zilnice și alimentație bogată în Omega3

Pentru că restricțiile au fost ridicate, plimbările zilnice mai ales mersul pe jos în natură, favorizează oxigenarea celulară. Exercițiile de meditație și a celor de tip yoga reduc oboseala și îmbunătățesc considerabil funcțiile sistemului nervos. Consumul alimentelor din pește devine obligatoriu pentru cei care se simt epuizați în această perioadă.

Credit foto: Revista Avantaje

Cinci motive pentru care ești deshidratată și după ce ai băut multă apă

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sfatul Medicului