Simptomul cancerului pe care îl poți mirosi. Iată alte semne de cancer

Este important să ne cunoaștem corpul și ce este potrivit pentru noi, deoarece acest lucru ne va ajuta să identificăm orice semne mortale de cancer.

Cancerul de col uterin este una dintre cele mai frecvente boli ale femeilor. Nu există simptome evidente în primele etape ale bolii, de aceea este mai bine ca doamnele și domnișoarele să facă Testul Babeș-Papanicolau o dată pe an sau când recomandă medicul.

Cu toate acestea, specialiștii spun că unul dintre semnele cheie este „schimbarea secrețiilor vaginale”. Aceasta se referă la textura, culoarea și consistența secrețiilor, dar și la miros.

„Unele femei au o secreție vaginală cu miros neplăcut și dureri în zona dintre oasele șoldului”, afirmă experții de la Cancer Research UK, potrivit The Sun.

Mirosul neplăcut, evident, nu este singurul indicator. Alte semne care pot prevesti că cineva ar avea cancer includ:

  • Durere și disconfort în timpul sexului
  • Sângerări vaginale după sex, între menstruații sau după menopauză
  • Dureri în partea inferioară a spatelui sau a pelvisului
  • Durere severă în lateral sau în spate cauzată de rinichi
  • Constipație
  • Pierderea controlului asupra vezicii urinare sau a intestinelor
  • Sânge în urină
  • Umflături la unul sau la ambele picioare
  • Sângerare vaginală severă

Una dintre cele mai ușoare modalități de a detecta și de a preveni cancerul de col uterin este efectuarea unui Test Babeș-Papanicolau. Acesta este o analiză preventivă folosită pentru a detecta celulele anormale de pe colul uterin, intrarea în uter dinspre vagin.

Detectarea acestor celule și apoi îndepărtarea lor poate preveni temutul cancer de col uterin. Nu este un test pentru cancerul de col uterin în sine.

Rezultatele obținute de majoritatea femeilor arată că totul este complet normal, testul detectează anomalii la aproximativ una din 20 de femei. Este posibil ca femeile de toate vârstele să dezvolte cancer de col uterin, dar este extrem de rar la femeile sub 25 de ani.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Cancerul de col, uter și ovare