Michelle Keegan are un mesaj pentru femeile care refuză să facă testul Papanicolau

Actrița Michelle Keegan, în vârstă de 31 de ani, a împărtășit pe rețelele sociale experiența pe care a avut-o atunci când a efectuat un test Papanicolau, subliniind importanța acestuia în depistarea cancerului de col uterin.

Actrița a declarat că a găsit scuze pentru a ignora recomandările medicului.

“Este timpul să vorbiți despre examinările de screening pentru tumora colului uterin. Voi fi sinceră cu voi toți, am primit numeroase scrisori de la medic, pe care le-am aruncat. De asemenea, am ignorat motivele obositoare ale mamei mele, spunându-mi să stabilesc o întâlnire cu medicul meu”.

Keegan recunoaște că a folosit scuza de a fi prea ocupată și a crezut că este jenant să să-ți deschizi picioarele în fața unui străin”.

De asemenea, mărturisește că era îngrijorată de cât de dureros ar putea fi testul.

Ea a adăugat: “Cu toate acestea, mi-am învins teama și mi-am făcut o programare la medic. Medicul meu a fost atât de minunat, întreaga procedură a durat mai puțin de 2 minute! A fost un pic neconfortabil, dar nu dureros.

“Sfatul meu pentru tine … STOP, renunță la scuze și du-te să-ți faci un test Papanicolau”. Durează doar 5 minute, în timp ce cancerul îți poate fura viața”!

https://www.instagram.com/p/BqCYsRIlPYq/

Al doilea cel mai răspândit tip de cancer la nivel mondial, cancerul de col uterin se dezvoltă cu precădere la femeile trecute de 30 de ani, fiind cauzat în principal de virusul papilomma uman (HPV). Organizația Mondială a Sănătății susține că o femeie din două moare din cauza acestui tip de cancer la fiecare 2 minute.

90% dintre pacientele care suferă de acest tip de cancer dezvoltă simptome ușor de confundat care, în consecință, sunt neglijate.

 

Iulia Sandu

Foto:hepta.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete