Iată unde se face GRATUIT testul Babeș Papanicolau – HPV. Toate femeile trebuie să știe!

Testul Babeş Papanicolau – HPV se realizează în cadrul cabinetului de testare şi colposcopie al Centrului de prevenţie, depistare precoce, diagnostic şi tratament precoce al cancerului de col uterin din strada Gheorghe Polizu nr. 38 – 52, Bucureşti, de luni până joi, în intervalul orar 14,00 – 16,00.

Testul Babeș Papanicolau și HPV salvează viața femeilor!

Programările se pot face telefonic, de luni până vineri, între orele 8,00 – 14,00, la numărul 0758.025.706.

Pentru femeile care locuiesc în Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Ialomiţa, Giurgiu, Prahova şi Teleorman – vor beneficia și ele de testare gratuită HPV şi Babeş-Papanicolau în cadrul programului de testări gratuite în unitățile medicale afiliate programului. Probele se transportă la Bucureşti şi se interpretează la Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului.

  • Programele organizate pe baze populaţionale de screening şi-au dovedit eficacitatea în reducerea mortalităţii prin cancer de col uterin cu până la 80%.
  • România înregistrează un record negativ in ceea ce priveste cancerul de col uterin: avem cea mai mare incidență și cea mai mare rată de mortalitate prin cancerul de col uterin comparativ cu țările Uniunii Europene.
  • Anual, peste 4.000 de românce sunt diagnosticate cu cancer de col uterin, iar din această cauză mortalitatea este de patru ori peste media europeană. 2.000 dintre acestea mor în decursul unui an.
  • Infecția cu virusul HPV afectează atât femeile, cât și bărbații, ei fiind vectori purtători.
  • Pe lângă cancerul de col uterin, infecția cu HPV este asociată și cu dezvoltarea altor tipuri de cancer care afectează deopotrivă femeile ș bărbații: cancere ale organelor genitale masculine sau feminine – penis vagin sau vulvă sau cancerul de anus.
  • Vaccinarea anti-HPV este cea mai bună metodă de protecție împotriva diverselor tipuri de cancer.
  • În prezent, sunt cunoscute peste 100 de tulpini de virus Papiloma uman Din cele 100 de tulpini cunoscute, doar câteva sunt considerate a fi de risc înalt: 16 și 18.
  • Testul Babeș Papanicolau este cea mai bună metodă de depistare a anomaliilor.

Citeste și;

Legătura neașteptată dintre produsele pentru păr și cancerul de sân

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Cancerul de col, uter și ovare