Sfântul Nicolae, ocrotitorul copiilor şi al fetelor nemăritate

sf-ierarh-nicolae

Sf. Ierarh Nicolae, născut în Mira Lichiei (Anatolia) în Turcia de azi, localitatea Kocademre este un ierarh tare iubit de copiii creştini din întreaga lume. Sf. Nicolae este patronul copiilor mici, al fetelor necăsătorite, dar şi al celor neîndreptăţiţi, al călătorilor şi comercianţilor.

Citeşte şi Despre Sfantul Andrei si Mos Nicolae – Inceputurile iernii

Sfântul Nicolae – ocrotitorul copiilor şi al fetelor nemăritate


Sf. Ierarh Nicolae, născut în Patara Lichiei (Anatolia) şi trecut în nefiinţă în oraşul Mira, este un ierarh tare iubit de copiii creştini din întreaga lume. Sf. Nicolae este patronul copiilor mici, al fetelor necăsătorite, dar şi al celor nedreptățiți, al călătorilor şi comercianţilor.

Viaţa Sf. Ierarh Nicolae

Potrivit crestinortodox.ro, smeritul Nicolae s-a născut cam în preajma anului 280 în Patara Lichiei şi a trecut la Domnul în jurul anului 345, în oraşul Mira, cunoscut azi sub denumirea de Kocademre, actuala Turcie.

  • Este prăznuit la data de 6 decembrie deoarece se spune că atunci ar fi avut un vis în care i-a apărut Sf. Împărat Constantin cel Mare. Marele Constantin i-ar fi cerut să îi absolve de păcate pe trei tineri cărora urma să li se curme viaţa în ziua următoare.
  • A devenit mai cunoscut şi cinstit odată cu secolul al VI-lea, deci după două secole de la moartea sa. Potrivit sursei, un episcop, Nicolae din Pinara în acea perioadă, a construit o biserică în cinstea Sf. Nicolae.
  • La trei secole după aceea, mai precis în secolul al IX-lea Sf. Nicolae din Mira (aşa i se spune) i se construieşte spre închinăciune un mic altar, şi, începând cu următorul secol devine din ce în ce mai iubit de către credincioşii din Apus (spre exemplu, În Germania se construieşte o biserică bizantină în orăşelul Burtscheid, lângă Aachen. Acest lăcaş a fost zidit de Oton al III-lea

Locuri de închinare la Moaştele Sf. Ierarh Nicolae

  • Bucureşti – Biserica Sfântul Gheorghe Nou – adăposteşte mâna dreaptă Sf. Ierarh Nicolae
  • Bari, în sudul Italiei – trupul Sf. Ierarh Nicolae
  • În N-E Franţei – braţul Sf. Ierarh Nicolae

Citeşte şi Vine, vine Moş Nicolae!

Sursa foto: 123rf.com

Sursa video: youtube.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Spiritualitate