Semnele care îți arată că nivelul de colagen din organism este scăzut


Colagenul este legat de multe ori de frumusețea pielii, dar în realitate, acesta are o mulțime de beneficii pentru organism ceea ce înseamnă că atunci când nivelul de colagen este scăzut pot să apară o mulțime de manifestări neplăcute.

Pe lângă rolul de susținere, colagenul poate îmbunătăți calitatea somnului și chiar poate ajuta la o digestie mai bună pentru că susține flora intestinală. În plus, atunci când există într-o cantitate suficientă în organism, colagenul face ca articulațiile să fie mai rezistente, pielea să își păstrează frumusețea, părul să fie mai lucios, iar unghiile mai sănătoase.

Semnele care îți arată că nivelul de colagen din organism este scăzut

De fiecare dată când apar modificări la nivelul organismului, acesta trimite diferite semne care dacă sunt interpretate corect pot duce la rezolvarea rapidă a problemelor de sănătate. Astfel, atunci când nivelul de colagen din organism este scăzut, pielea, articulațiile sau sistemul digestiv pot avea de suferit.

Angelica Banu,  medic specialist chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă, a explicat în emisiunea Lifestyle sănătos cât de important este colagenul pentru buna funcționare a organismului, precizând care sunt primele semne care arată că rezerva de colagen este în scădere.

“Dacă rezerva de colagen a început să scadă, pielea nu mai este la fel de hidratată, nu mai este la fel de elastică și apar ridurile. La nivelul articulațiilor apar durerile. Dacă rezerva de colagen este scăzută putem să avem probleme și la nivel intestinal, mai ales că, alimentația din ziua de astăzi nu este întotdeauna cea mai sănătoasă. Conține o mulțime de conservanți care sunt agresivi pentru tubul digestiv. În mod normal, absorbția nutrienților care au fost digerați în tubul digestiv se face la nivelul intestinului subțire. Toți conservanții, toate substanțele chimice care, în mod normal, nu ar avea ce să caute în corpul nostru agresează intestinul și atunci celulele de la acest nivel se distanțează. Prin acea distanță dintre celulele se absorb în corp toxinele și chimicalele de care noi nu avem nevoie. O rezervă bună de colagen ajută și la repararea acestui lucru, se cheamă sindromul intestinului permeabil și s-a văzut că persoanele care au un aport bun de colagen, fie alimentar, fie prin suplimente pot corecta și acest sindrom al intestinului permeabil.”, a spus Angelica Banu,  medic specialist chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă.

Urmărește materialul video de mai sus pentru a vedea care sunt semnele care îți arată că nivelul de colagen din organism este scăzut.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Ce să consumi când începi să… uiți

Ce conțin iaurturile pe care le consumăm în fiecare zi?

Poţi pune în pericol sănătatea ta şi a copilului, dacă faci asta!

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate