Semnele care îți arată că mănânci o cantitate mult prea mare de sare

Nu lipsește din aproape nicio mâncare și asta pentru că dă gust oricărui preparat, dar specialiștii atrag de fiecare dată atenția că atunci când este consumată în cantități mari, sarea poate provoca probleme serioase de sănătate.

Cu toate că ni se spune să nu exagerăm când adăugăm sarea în mâncare, puțini dintre noi știm când ar trebui să ne oprim și care este cantitatea recomandată. Pe lângă sarea pe care o punem în mâncare, trebuie luată în calcul și cea care există în diferite alimente. În cele mai multe dintre cazuri, organismul este cel care trage un semnal de alarmă și ne avertizează că ar trebui să renunțăm la sare.

Semnele care îți arată că mănânci o cantitate mult prea mare de sare

1. Îți este sete în permanență

Dacă simți în permanență nevoia să consumi apă sau orice alt lichid care să îți potolească setea, poate că ar trebui să fii mai atentă la cantitatea de sare pe care o adaugi în mâncare. Sarea conține sodiu, acesta fiind foarte important pentru menținerea lichidului la nivelul celulelor. Atunci când corpul îți cere apă, există posbilitatea ca la nivelul organismului să existe o cantitate prea mare de sodiu.

2. Apar umflături în diferite zone

Cum organismul are nevoie de mai multă apă atunci când consumi sare, acest lichid suplimentar ajunge în țesuturi și provoacă umflături. Te poți confrunta cu balonarea și îți poți simți mâinile sau picioarele umflate, acesta fiind un semn care să îți arate că mănânci prea multă sare, potrivit womenshealthmag.com.

3. Ai dureri de cap

Prea multă sare favorizează dilatarea vaselor de sânge de la nivelul creierului, lucru care duce la apariția durerilor puternice de cap.

4. Nu mai simți gustul alimentelor

Atunci când ți se pare că mâncarea nu mai are gust, indiferent de cât de multe condimente folosești, înseamnă că ai depășit cantitatea de sare recomandată. În timp, consumul excesiv de sare poate duce la pierderea gustului, o problemă gravă și care îți poate pune sănătatea în pericol.

Pe lângă aceste patru semne evidente, în cazurile mai grave, consumul excesiv de sare poate cauza probleme la nivelul rinichilor, dificultăți de concentrare, ulcer sau probleme cardiace, motiv pentru care este indicată impunerea anumitor limite în folosirea acestui condiment.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Te culci în fiecare seară foarte târziu? Uite cum îți poate afecta sănătatea acest obicei

Testul de urină care depistează cancerul. Când ar putea fi folosit?

Riscurile unui stil de viață sedentar. Cu ce probleme de sănătate te poți confrunta?

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sfatul Medicului