Riscurile unui stil de viață sedentar. Cu ce probleme de sănătate te poți confrunta?

Mișcarea de orice fel și activitățile fizice sunt importante pentru sănătate, iar atunci când acestea lipsesc cu desăvârșire, organismul poate avea de suferit. Un stil de viață sedentar favorizează apariția unor afecțiuni grave și care pot ajunge să afecteze calitatea vieții sau chiar să ducă la pierderea acesteia.

Multe persoane ajung să își petreacă o mare parte a timpului stând jos, iar acest lucru poate avea consecințe grave asupra sănătății. Un studiu realizat recent în Statele Unite și citat de UPI a arătat că sedentarismul afectează creierul persoanelor trecute de prima jumătate a vieții, dar și pe cel al vârstnicilor, potrivit agerpres.ro.

Riscurile unui stil de viață sedentar

Un stil de viață sedentar poate duce la acumularea kilogramelor în plus, la subţierea cortexului cerebral, dar și la apariția bolilor de inimă și a diabetului. În urma studiilor, cercetătorii au descoperit că persoanele care nu au o viață activă sunt predispuse decesului prematur, starea acestora de sănătate fiind puternic alterată.

“Cu fiecare oră petrecută jos se observă o scădere cu 2% a grosimii lobului temporal median”, a menționat Prabha Siddarth, biostatistician în cadrul Institutului Semel pentru cercetări în domeniul neurologiei şi a comportamentului uman de la UCLA.

Astfel, un stil de viață sedentar poate afecta buna funcționare a creierului, în special a zonelor care au un rol important în formarea amintirilor. Pentru a evita modificarea grosimii cortexului cerebral, Prabha Siddarth, cercetătoarea care a condus întregul studiu, este de părere că orice mișcare este importantă, atât timp cât întrerupe perioadele de stat jos.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Te deranjează orice zgomot? Riscul să suferi de misofonie este foarte ridicat

Care sunt analizele pe care trebuie să le faci pentru a depista cancerul pancreatic

Ce se întâmplă în organism atunci când renunți definitiv la produsele lactate?

 

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate