Scovergi: rețetă mai puțin știută pentru un desert românesc

Cum să faci scovergi ca la țară, așa cum le făceau bunicii: rețetă rară, mai puțin știută.

Pentru mulți dintre noi, scovergile, sau așa-numitele turte, reprezintă o amintire plăcută din perioada copilăriei. Fie că le primeam la micul dejun, fie că le primeam ca desert, scovergile erau întotdeauna gustoase și sățioase. Se pot servi fie simple, fie combinate cu mujdei, brânză, gem sau chiar ciocolată.

Iata rețete tradiționale de scovergi.

Rețetă de scovergi de post prăjite în ulei

Pentru a prepara scovergi simple aveți nevoie de următoarele ingrediente: 500 de grame de făină, 350 ml de apă, 6 grame de drojdie uscată, ulei, sare, zahăr.

Citiți aici cum se face rețeta tradițională de scovergi.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Retete culinare