Şarlotă de mango cu lămâie
Prepar-o cu o zi înainte de a o servi. Gata în 20 minute + timp de întărire • 490 calorii per porţie • 39 g grăsimi
PENTRU STRATUL DE MANGO
400 g mango în sirop
3 pachete de gelatină, înmuiată în apă rece
PENTRU ŞARLOTĂ
600 ml frişcă lichidă
Coaja rasă de la 2 lămâi
100 g zahăr tos
4 pachete de gelatină, înmuiată în apa rece
Frunze de mentă pentru ornat
1 Mărunţeşte mango în tocătorul electric şi apoi pune în vas pe foc la încalzit. Stoarce gelatina de surplusul de apă şi adaugă în vas. Amestecă pentru dizolvare. Unge 6 forme de brioşe cu ulei şi toarnă piureul; dă la rece minim 4 ore.
2 Între timp, încălzeşte frişca cu coaja de lămâie şi zahărul şi amestecă pentru dizolvare. Adaugă gelatina şi amestecă până când se dizolvă complet şi apoi lasă să se răcească. Toarnă în forme deasupra fructelor şi dă la rece pentru a se întări circa 4 ore.
Pentru a servi, înmoaie fiecare formă în apă fierbinte ca să se desprindă şi răstoarnă pe farfurii de servit. Serveşte la temperatura camerei.