Sărbătoare mare pe 21 decembrie. O mulțime de români își sărbătoresc onomastica

sfânta muceniță iuliana

Cu doar câteva zile înainte de Crăciun, pe data de 21 decembrie, românii o sărbătoresc pe Sfânta Muceniţă Iuliana. Această zi este una foarte importantă și asta pentru că o mulțime de români își serbează ziua numelui.

Cine a fost Sfânta Muceniță Iuliana?

Sfânta Muceniță Iuliana era din Nicomidia și s-a născut într-o familie înstărită. Părinții ei au vrut ca ea să se căsătorească cu  un senator elin, cu numele Eleusie. Pentru că nu își dorea acest lucru, Sfânta Muceniță Iuliana a căutat să amâne momentul, inventând tot felul de scuze. Aceasta i-a spus senatorului: “Nu mă mărit cu tine, până nu ajungi prefectul cetăţii”. După ce a ajuns prefect, sfânta i-a zis iarăşi: “N-am să primesc să mă mărit cu tine, dacă nu treci de la slujirea idolilor la credinţa creştinilor”, potrivit calendar-ortodox.ro.

Pentru fapta sa, tânăra a fost aspru pedepsită. Tatăl ei a dat-o pe mâna prefectului. Acesta a chinuit-o și a aruncat-o într-o temniță. În timp ce era închisă, Sfânta Muceniță Iuliana a fost îndemnată de diavol să creadă în idoli, dar aceasta nu și-a pierdut credința în Hristos. Pentru a o pedepsi, Sfânta Muceniță Iuliana a fost închisă într-un cuptor încins și imediat acesta s-a răcit. După această minune,  cinci sute de bărbaţi împreună cu o sută treizeci de femei au crezut în Hristos şi au fost tăiaţi cu sabia. După ce a fost supusă unor chinuri greu de imaginat, Sfânta Muceniță Iuliana a fost tăiată cu sabia.

La noi în țară, o mulțime de femei și bărbați poartă numele Sfintei Mucenițe Iuliana, iar astăzi aceștia își serbează onomastica.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Acatistul Sfântului Elefterie, rugăciunea pe care orice credincios ar trebui să o rostească astăzi

Cele mai frumoase colinde de Crăciun! Cântă-le alături de copii de sărbători și bucură-te

Tradiții și obiceiuri de Crăciun

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Spiritualitate