Sănătate:Trucuri de zi cu zi pentru o viaţă lungă

1„5 pe zi”, înmulţit cu 2

Mai nou, persoanele care includ cel puţin 8 porţii de fructe şi legume au cu 25% mai puţine şanşe de a suferi de afecţiuni cardiace, comparativ cu cele care consumă trei porţii (media naţională din Marea Britanie).

2 O oră de somn în plus

Lipsa somnului creşte riscul producerii unui infarct sau a unui atac cerebral.

Un studio american arată că în cazul persoanelor care au început să doarmă câte 8 ore pe seară s-a constatat o echilibrare a tensiunii arteriale.

3… dar nu mult somn

Un studiu publicat într-una din cele mai importante reviste medicale din lume, „Archives of General Psychiatry“, s-a aratat că persoanele care obişnuiesc să doarmă mai mult de 8 ore au un risc ridicat de a muri prematur.

4 Ciocolata face bine!

Ţi-e poftă de-o ciocolată? Foarte bine! Conform unui studiu american, persoanele care mănâncă ciocolata şi dulciuri de trei ori pe luna îşi prelungesc durata de viaţă.

5 Câţi kilometri faci în 12 minute?

Antrenează-te, astfel încât la 40 sau 50 de ani să poţi parcurge 1,5 kilometri în mai puţin de o oră.

Ce înseamnă asta? Că te vei proteja mai bine de afecţiunile cardiace. Nu trebuie să începi să alergi, ci sa-ţi îmbunătăţeşti rezistenţa accelerând treptat ritmul de mers obişnuit.

6 Eu socializez. Tu?

Tot cercetatorii americani au descoperit că persoanele înconjurate de prieteni au o perspectivă mult mai buna asupra vieţii.

7 Leacul pentru egoism

Persoanele care se implică în acţiuni de voluntariat traiesc mai mult faţă de cele care nu fac nimic în acest sens. În plus, nu suferă de depresii şi au mai puţine dureri. Actul de a face bine ridică nivelul oxitocinelor, care întaresc sistemul imunitar.

8 Ce e aia plictiseală?

Ceva adevăr există în celebra expresie: „mă plictisesc de mor“, pentru că, spun studiile, persoanele care sunt în mod constant plictisite au un dublu risc de a suferi de atac de cord.

9 Şi-acum zâmbeşte!

Cu cât zâmbetul este mai larg, cu atât viaţa mai lunga. Îţi vine să crezi?

Persoanele care zâmbesc des şi au o stare generală de bine îşi prelungesc durata de viaţă cu şapte ani.

10 Obsesivă, zici?

Psihologii sunt de parere că persoanele organizate şi care-şi fac un obicei din a pune lucrurile la locul lor vor face faţă cu brio provocarilor vieţii înaintate.

Sunt mai puţin stresaţi, deci dorm mai bine.

11 Do, Re, Mi… 

Un studiu realizat de universităţile Yale şi Harvard susţine că a cânta, sau chiar a face parte dintr-un cor îmbunătăţeşte surprinzator calitatea vieţii, sistemul cardiac, sănătatea mentală.

12 A mestecă

Conform unui studiu israelian, băutorii de ceai îşi prelungesc durata de viaţă, faţă de cei care nu au acest obicei.

Amestecă apa înainte de a scoate săculeţul de ceai – obţii cu 15% mai mulţi antioxidanţi.

13 Foloseşti aţă dentară?

Bacteria care cauzează deteriorarea danturii declanşează inflamaţii şi în alte părţi ale organismului, afectând în mod special sistemul cardiovascular.

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Sport si sanatate