Salata de andive cu fasole

Gata in 20 de min. Calorii: 175 per portie Grasimi: 12 g; saturate: 2 g Cost: aprox. 8 lei

Ingrediente:

  • 500 g boabe de fasole alba, uscata
  • 2 andive, albe sau rosii
  • 4 linguri ulei de masline
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 25 g unt
  • 3 linguri crutoane (cele mai bune sunt cele facute din ciabatta)

Mod de preparare:

1. Fierbe boabele de fasole in apa cu sare pana cand se inmoaie – daca sunt puse la inmuiat din ajun, atunci fierberea dureaza circa 20 de minute. Clateste-le sub jet de apa rece si, daca timpul iti permite, curata cojile tari si lasa doar miezul. Taie andivele segmente sau separa foile si pune-le intr-un bol larg.

2. Intr-un vas mic amesteca uleiul de masline, zeama de lamaie si adauga sare, un varf de cutit de zahar si piper negru; incalzeste usor si adauga boabele de fasole in vas pentru a se incalzi complet.

3. Intr-un vas mic neaderent topeste untul si prajeste bucati mici de paine – ciabatta. Toarna fasolea peste frunzele de andive si amesteca pentru a se unge uniform. Presara crutoanele si serveste.

Pofta buna!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Salate de legume