Salata de andive cu fasole
Ingrediente:
- 500 g boabe de fasole alba, uscata
- 2 andive, albe sau rosii
- 4 linguri ulei de masline
- zeama de la 1/2 lamaie
- 25 g unt
- 3 linguri crutoane (cele mai bune sunt cele facute din ciabatta)
Mod de preparare:
1. Fierbe fasolea boabe in apa cu sare pana cand se inmoaie – daca sunt puse la inmuiat din ajun, atunci fierberea dureaza circa 20 de minute. Clateste-le sub jet de apa rece si, daca timpul iti permite, curata cojile tari si lasa doar miezul. Taie andivele segmente sau separa foile si pune-le intr-un bol larg.
2. Intr-un vas mic amesteca uleiul de masline, zeama de lamaie si adauga sare, un varf de cutit de zahar si piper negru; incalzeste usor si adauga boabele de fasole in vas pentru a se incalzi complet.
3. Intr-un vas mic neaderent topeste untul si prajeste bucati mici de paine – ciabatta. Toarna fasolea peste frunzele de andive si amesteca pentru a se unge uniform. Presara crutoanele si serveste.
Pofta buna!