Salată de ardei copţi cu ulei de măsline
Ni s-a făcut poftă de salată de ardei copţi. Noi o mâncăm aşa, nu ca garnitură pentru un fel de mâncare.
Cum facem cea mai bună salată de ardei copţi
Ingrediente:
- 1 kg ardei capia
- 1 lingură de ulei de măsline
- 1 lingură oţet balsamic
- sare şi piper, după gust
Citiţi şi Salata libaneză de vinete – Reţetă de post
Cum coacem ardeii
- Coaceţi ardeii pe ambele părţi pe tava pe care puneţi de obicei vinetele la copt;
- Dupa ce s-au copt luaţi-i uşor de codiţe şi puneţi-i într-o oală, apoi presăraţi sare peste ei. Acoperiţi oala cu capacul şi lăsaţi-i să se răcească. După aceea va fi mult mai uşor să-i curăţaţi;
- După ce s-au răcit puteţi să-i curăţaţi sub jetul de apă rece. Întâi veţi curăţa coaja, apoi veţi tăia cotorul şi veţi scoate seminţele.
Prepararea salatei
- Tăiaţi ardeii copţi în bucăţi mai măricele, apoi puneţi-le într-un castron de salată.
- Adăugaţi uleiul de măsline, oţetul balsamic, sarea şi piperul apoi amestecaţi cu grijă pentru a nu sfărâma bucăţile de ardei.
- La final puteţi adăuga o linguriţă cu miere, câteva nuci şi usturoi tocat. Ornaţi cu pătrunjel proaspăt tocat.
Să aveţi poftă!
Citiţi şi Cartofi copti cu chilli
Nu părăsi incinta până nu înveți cum să pui ardei copți la borcan!
Sursa foto: captură youtube.com
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Mai multe din Avantaje.ro