S-a descoperit care este programul de somn care îţi permite să dormi 2,5 ore pe noapte! Nu vei simți oboseala

Multe persoane și-ar dori să aibă mai mult timp pentru a face treburile zilnice, drept urmare încearcă să reducă din timpul de somn. Cu toate acestea, se știe cât este de importantă odihna pentru sănătate.

Bineînțeles, sunt și oameni care își doresc să doarmă mai mult, însă nu reușesc să adoarmă din cauza problemelor cu insomia. Indiferent de situația în care te afli, trebuie să știi că s-a descoperit o formulă de somn care îţi permite să dormi doar 2,5 ore pe noapte, potrivit girly.ro. Secretul constă în următoarea formulă: 2,5 ore de somn pe noapte + 3 reprize de somn a câte 20 de minute pe parcursul zilei.

Programul de somn care îţi permite să dormi 2,5 ore pe noapte. Cum este posibil să dormi atât de puțin?

Recent, oamenii de ştiinţă au descoperit modelele de somn ale bebeluşilor, oamenilor în vârstă şi animalelor. Astfel, spre exemplu, elefanții au un program special şi dorm în medie două ore pe zi: o oră noaptea şi apoi câte 3-4 reprize de câte 15 minute de somn pe parcursul zilei. Ideal este să fie un interval de timp fix între perioadele de somn scurt.

Acest program este considerat a fi foarte flexibil și orice om se poate adapta la el foarte ușor, dacă este necesar. Cu toate acestea, nu trebuie să uităm cât este de importantă odihna pentru ca organismul să funcționeze normal, așadar trebuie să dormim în fiecare noapte cel puțin 7 – 8 ore.

Foto: shutterstock.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Suferi de insomnie? Consumă aceste alimente și vei avea parte de un somn odihnitor

6 trucuri care îmbunătățesc calitatea somnului

4 schimbări mici care îți vor oferi cel mai odihnitor somn de care ai avut parte vreodată

5 plante pe care să le ai în dormitor dacă îți dorești un somn liniștit

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse