5 plante pe care să le ai în dormitor dacă îți dorești un somn liniștit

CONȚINUT VIDEO AVANTAJE

Un somn profund și liniștit este dorința celor mai mulți dintre noi, mai ales după o zi încărcată. Deși sunt foarte multe trucuri și alimente pe care le putem consuma pentru a ne odihni așa cum trebuie, specialiștii sunt de părere că există câteva plante care ne ajută în acest proces.

Locul în care ne odihnim ne influențează foarte mult calitatea somnului și ar fi bine să îl alegem respectând câteva reguli. Pe lângă culorile care trebuie alese astfel încât să emane o stare de bine și de relaxare, foarte importante sunt și plantele cu care decorăm dormitorul. Astfel, dacă în ultima perioadă te confrunți cu episoade de insomnie și ai încercat nenumărate tratamente, însă fără rezultat, îți propunem să aduci în dormitorul tău una din aceste  5 plante minune care stimulează somnul și care te vor ajuta să te relaxezi.

1. Aloe Vera

Aloe Vera este o plantă recunoscută peste tot pentru beneficiile pe care le are asupra organismului. Folosită în creme, loțiuni, dar și în anumite băuturi, aloe vera are efecte și asupra calității somnului. Ținută în dormitor, această plantă elimină oxigen în timpul nopții și astfel purifică aerul pe care îl respirăm. Acest lucru creează un mediu perfect pentru relaxare.

2. Iasomia

Mirosul de iasomie încântă chiar și cele mai pretențioase simțuri. Cercetătorii au demonstrat că acest parfum puternic induce starea de somn și ajută organismul să se refacă după o zi încărcată.

3.  Iedera

Iedera nu poate fi folosită ca plantă de decor în dormitor, însă ar fi foarte important ca aceasta să se afle în apropierea ferestrei. Substanțele ce se regăsesc în această plantă ameliorează starea bolnavilor de astm, dar au beneficii și în ceea ce privește starea de odihnă a organismului.

4.  Lavanda

Nu numai că are un miros aparte, dar și aspectul acesteia înfrumusețează orice încăpere. Ținută în dormitor, lavanda eliberează în aer anumite substanțe care ajută organismului să se odihnească, aceasta având capacitatea de a reduce ritmul cardiac.

5.  Limba Soacrei

Această plantă este prezentă în mai toate casele din România. Limba Soacrei purifică aerul din dormitor, ea având proprietatea de a absorbi dioxidul de carbon eliberat în timpul nopții. Mai mult, această plantă înlătură toxinele și ajută organismul să se relaxeze.

Foto: pixabay.com, 123rf.com

Citește și:

Plante care te lasă fără energie. Evită să le ai în cameră

Scapă de otită ca prin minune cu ajutorul unei plante simple

Este incredibil ce se întâmplă dacă presari scorțișoară la rădăcina plantelor din casa ta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Avantaje.ro