O nouă săptămână înseamnă, de cele mai multe ori, noi provocări și încercări pe care trebuie să le depășești. Pentru a începe săptămâna cu dreptul, cu liniște în suflet și bucurie, rostește rugăciunea zilei de luni.
O rugăciune rostită la începutul săptămânii te poate ajuta să treci mai ușor peste evenimentele neprevăzute, să ai noroc și spor în toate, putere de muncă și bucurie în suflet. Dimineața, la prânz, seara sau în orice moment al zilei ai câteva minute libere, spune aceste cuvinte care te vor face să te simți mult mai bine și să începi în forță o nouă săptămână. Iată care este rugăciunea zilei de luni, potrivit doxologia.ro.
“Doamne Iisuse Hristoase, cu adâncă umilinţă recunosc şi mărturisesc, că în toată ziua păcătuiesc contra iubirii Tale Dumnezeieşti. Deci, astăzi, că este luni şi începutul săptămânii, mă rog cu umilinţă îndurării Tale celei mari: iartă-mi păcatele cele de voie şi fără de voie, şi-mi ajută să pun început bun şi să port mai multă grijă de sufletul meu, pentru care ai răbdat atâtea dureri la Sfânta Ta Răstignire! O, Doamne, astăzi îţi dau sufletul şi trupul meu şi voinţa mea, rugându-Te să fie voia Ta cu mine, după bună plăcerea Ta. Pedepseşte-mă, Doamne, după îndurarea Ta, în această lume, iar nu în cealaltă viaţă. Şi iartă pe cei vii şi pe cei răposaţi, pentru rugăciunile Sfintei Tale Biserici, şi pe toți ne învredniceşte de mărirea Ta în rai. La aceasta pun mijlocitori pe Sfinţii Tăi Îngeri, către care zic: O, cereştilor ajutători şi păzitori ai oamenilor, vouă mă închin şi vă mulţumesc, pentru ajutorul şi conducerea ce ne-o daţi în toate zilele nouă, nevrednicilor şi păcătoşilor. Scutiţi-mă de vrăjmaşii cei văzuţi şi nevăzuţi, ca să nu mai păcătuiesc de acum înaintea Dumnezeului meu! Învredniciţi-mă să vă văd la moartea mea, stând în jurul meu şi să duceţi sufletul meu în cer, ca să se închine măririi Feţei lui Dumnezeu, iar vouă să vă mulţumesc acolo, pentru purtarea de grijă ce aţi avut pentru mine şi binele vostru să-l spun cu glas neîncetat în veci. Amin.”
Foto: shutterstock.com
Citește și:
Ce înseamnă Săptămâna albă pentru creștinii ortodocși
Cerem, dar după ce primim uităm să mulțumim…
Rugăciune către Sfântul Haralambie, făcătorul de minuni. Te tămăduiește de cele mai cumplite boli