Rugăciunea străbunilor noștri în vreme de molimă: haideți s-o spunem toți

Omenirea trece prin încercări cumplite, de-a lungul și de-a latul ei. Sunt momente în care până și cei mai necredincioși își întorc fața, gândurile și sufletul către Dumnezeu. Iar Dumnezeu niciodată nu îi trece cu vederea pe cei care i se roagă cu inimă deschisă și cu stăruință. Rugăciunea este bineprimită, la fel și întoarcerea păcătosului către Mântuitorul său. Să ne oprim așadar pentru o clipă și, zilnic, la ceasul dimineții sau al serii, o dată pe zi sau de mai multe ori, fiecare după puterile și credința sa, să citim rugăciunea de îndepărtare a molimei care seceră vieți zi după zi.

„Doamne, Dumnezeul nostru, Cel ce ești bogat în milă și, cu purtarea Ta de grijă cea înțeleaptă, ocârmuiești viața noastră, ascultă rugăciunea noastră, primește pocăința noastră pentru păcate, oprește noua boală molipsitoare (noua epidemie), precum ai încetat pedepsirea poporului Tău în vremea regelui David.

Cel ce ești Doctorul sufletelor și al trupurilor noastre, dăruiește însănătoșire celor cuprinși de boală, ridicându-i grabnic din patul durerii, ca să Te slăvească pe Tine, Mântuitorul cel Milostiv, iar pe cei sănătoși îi ocrotește de orice boală.

Binecuvintează, întărește și păzește, Doamne, cu harul Tău, pe toți cei care, cu iubire de oameni și jertfelnicie, îi îngrijesc pe cei bolnavi la casele lor sau în spitale.

Îndepărtează toată boala și suferinţa din popor și ne învață să prețuim viața și sănătatea ca daruri ale Tale.

Dăruiește-ne, Dumnezeule, pacea Ta şi umple inimile noastre de credință neclintită în ocrotirea Ta, de nădejde în ajutorul Tău și de dragoste față de Tine și de aproapele.

Că al Tău este a ne milui și a ne mântui pe noi, Dumnezeul nostru, și Ție slavă înălțăm: Tatălui și Fiului și Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin!'

foto: 123rf

Citeste și:

Exact ca-n filme: animalele au luat cu asalt orașele aflate în carantină

Confesiunea unei cititoare: Misterul din biserică, o rugă a unor călugări din antichitate s-a auzit clar străbătând bariera timpului

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Spiritualitate