Rugăciune de dezlegare a cununiilor. Se rostește de cei care nu se pot căsători

Rugăciune de dezlegare a cununiilor

Despre cei care nu se pot căsători, care nu-și pot găsi parteneri cu care să se înțeleagă sau despre cei ale căror relații se termină repede, se spune că au cununiile legate. Legarea cununiilor se face prin vrăjitorie sau prin blesteme ale părinților.

Există o rugăciune de dezlegare a cununiilor către Sfântul Anton de Padova și care face adevărate minuni. Sfântul Anton de Padova este un sfânt catolic, dar îi ajută în egală măsură pe credincioși indiferent de confesiune. Este o rugăciune puternică și, înainte de a fi rostită pentru prima dată, trebuie să ții post timp de o săptămână, apoi să te spovedești și să te împărtășești.

Citește și Cum îți dai seama că ai cununiile legate

Iată, mai jos, rugăciunea care dezleagă cununiile.

“Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeu cel atotputernic, care ai distrus împărăția diavolului și prin Biserica ta ai întemeiat o nouă împărăție pe pământ, iar pe noi nevrednicii tăi preoți ne-ai investit cu puterea ta dumnezeiască; Cel care ai spus ucenicilor tăi: < Mi s-a dat toată puterea în cer și pe pământ și această putere v-o dau și vouă… > , milostivește-te acum și îndepărtează, prin ruga mea, de la slujitorul tău (se spune numele…)  toate farmecele, toate vrăjile și binecuvântează-l cu împlinirea dorinței lui de căsătorie, înlăturând în vederea aceasta toate piedicile. 

Dumnezeule atotputernic, care l-ai creat pe om întru bunătatea Ta și binecuvântându-l, ai zis: < Nu este bine ca omul să fie singur; să-i facem un ajutor asemenea lui > și din coastă i-ai zidit femeie și, binecuvântându-i, le-ai dat legea: < Creșteți, înmulțiți-vă și moșteniți pământul > : Cel care ai binecuvântat nunta din Cana Galileei și ai orânduit taina căsătoriei, pentru binele și ajutorul omului pe pământ; Cel care ai zis prin marele tău Apostol Paul: < Cel ce-și căsătorește fata, bine face! > , milostivește-te și binecuvântează pe slujitorul tău (se spune numele complet…), orânduind și pentru el cărarea unei căsătorii grabnice și reușite.

Scoate, deci, în calea lui pe cea hărăzită de tine să fie partea lui, să fie soția lui, după sfânta ta lege și orânduire și pe care s-o înzestrezi cu caracter blând, blajin, cu cumințenie și cu dragoste deplină și sinceră pentru căminul ce-l va întemeia.

Îndepărtează, Doamne, de la slujitorul tău (se spune numele complet…) toate farmecele, vrăjile, greutățile și piedicile. Izbăvește-l necontenit de uneltirile vrăjmașilor săi și dăruiește-i cu mărinimie sănătate deplină, liniște sufletească, câștig spiritual și realizarea dorințelor bune și sfinte. Prin Hristos Domnul nostru. Amin.”

Sursa: novena.ro

Sursa foto: shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Spiritualitate