Rugăciunea pe care trebuie să o spui de fiecare dată când aprinzi candela

Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii au fost obișnuiți să aprindă candela în zilele de sărbătoare sau atunci când aceasta se află înaintea icoanelor. Chiar dacă fac acest lucru frecvent, puțini credincioși știu că în momentul în care aprind candela este foarte important să rostească o rugăciune.

Creștinii obișnuiesc să aprindă candela nu numai atunci când este sărbătoare, ci și când trec printr-o perioadă mai proastă sau atunci când se află într-o primejdie. Pentru că religia ne învață ca Lumina este Hristos, oamenii se simt protejați de flacăra candelei și o consideră o punte de legătură între umnitate și puterea divină.

Pe lângă dorințele și gândurile pe care le avem în minte atunci când aprindem candela, biserica ne învață că există și o rugăciune pe care ar fi bine să o rostim de fiecare dată când facem acest lucru, potrivit ortodoxia.me.

Ce rugăciune să spui când aprinzi candela?

Prea Sfântă şi Înaltă Treime, primeşte dragostea mea înaintea Ta şi arde în focul Dumnezeirii Tale fărădelegile mele şi şterge mulţimea răutăţilor mele şi dă-le îngropării şi uitării Tale, Doamne. Amin

Prea Sfântă Născătoare de Dumnezeu, fă bine primită lumina darului meu şi o du înaintea Fiului şi Dumnezeulului nostru pentru iertarea păcatelor noastre! Amin

Foto: shuutterstock.com

Citește și:

Schimbarea la față. Semnificații, tradiții și superstiții

Astăzi este o sărbătoare mare! Rugăciunea pe care trebuie să o rostești pentru belșug și sănătate tot anul

Pe 25 iulie prăznuim Adormirea Sfintei Ana! Este sărbătoare cu cruce neagră în calendarul creștin ortodox

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Spiritualitate