Rugăciunea către Sfântul Apostol Luca te ajută să îți găsești liniștea sufletească și să te vindeci de boli
Înainte de a-l urma pe Iisus Hristos, Sfântul Apostol și Evanghelist Luca era medic și a ajutat la videcarea foarte multor persoane. După ce a urmat învățăturile Mântuitorului, acesta s-a apropiat foarte mult de Dumnezeu, iar după moarte, foarte multe persoane s-au rugat lui pentru a se vindeca mai repede de boli și pentru a-și găsi liniștea sufletească.
În ziua de 18 octombrie, creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Apostol și Evanghelist Luca. În această zi poate fi rostită o rugăciune, care este grabnic ajutătoare și care îi face pe toți cei ce o rostesc să își găsească liniștea suflestească. În plus, pentru că Sfântul Luca a fost medic, se crede că rugăciunile adresate lui au puterea de a vindeca boli grave. Aceasta este rugăciunea pe care trebuie să o rostești astăzi, potrivit ortodoxia.md.
Rugăciunea către Sfântul Apostol Luca
„Prin tine, Sfinte Apostol şi Evanghelist Luca, mărturisim Preabunului Dumnezeu, că nimic bun nu am făcut din ce s-a poruncit şi nimic bun nu se află în noi, fără numai o scânteie de nădejde.
Dar precum la înmulţirea pâinilor, prin Sfinţii Ucenici a dat Domnul Hristos hrană poporului, îndrăznesc a nădăjdui, că prin mijlocirea ta, Sfinte Luca, să-mi dea Stapânul milele Sale cele bogate spre reanimarea sufletului meu sufocat de grele păcate.
Roagă-L pe Preabunul Dumnezeu, ca un Preaiubitor de oameni să le ierte toate păcatele rudeniilor mele, prietenilor, cunoscuţilor şi necunoscuţilor, care vor fi căzut în păcate doar de ei şi de Domnul ştiute. Pe toţi să ne lumineze Domnul Hristos şi să ne dăruiască pocăinţă statornică şi deplină.
Iarăşi te rog, Sfinte Luca, roagă-te Domnului şi pentru sufletele adormiţilor robilor Săi de aici şi pretutindenea, de acum şi din toate timpurile; să-i miluiască cu mila Sa cea bogată şi păcatele, de vor fi avut, să nu le socotească.
Încă iarăşi te rog, Sfinte Luca, mai roagă-L pe milostivul Dumnezeu ca în minutul de la marginea vieţii mele, să Se milostivească şi să-mi trimită pe dumnezeiescul Său înger, să-mi ia cu pace sufletul pe care făgăduiesc să-l dau în mâinile Domnului, căruia se cuvine toată slava, cinstea şi închinăciunea; Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.”
Foto: shutterstock.com
Citește și:
Pe 18 octombrie îl sărbătorim pe Sfântul Luca. O mulțime de români îi poartă numele
Obiceiuri de Sfântul Dimitrie. Ce trebuie să faci pe 26 octombrie dacă vrei să ai noroc tot anul
Ce rugăciune să spui la moaștele Sfântului Dimitrie