Ce rugăciune să spui la moaștele Sfântului Dimitrie

rugaciune moaste sfantul dimitrie

Rugăciunea la moaștele Sfântului Dimitrie este vindecătoare și grabnic ajutătoare. Cei aflați în nevoi și suferințe o pot rosti nu doar la praznicul Sfântului Dimitrie Izvorâtorul de Mir (26 octombrie), ci în fiecare zi.

Rugăciunea la moaștele Sfântului Dimitrie

„O, răbdătorule de chinuri al lui Hristos, Izvorâtorule de mir, Sfinte Mare Mucenic Dimitrie, aceasta rugăciune pe care ți-o aduc acum ție, te rog să o primești și să mă păzești de bolile sufletești și trupești, de vrăjmașii cei văzuți și nevăzuți, iar cu rugăciunile tale bineprimite de Dumnezeu, ajută-mă ca, împreună cu tine, în veacul ce va să fie, să-I cântăm Lui: Aliluia!

Te rog fierbinte pe Tine, Tată Ceresc, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pe Tine, Sfinte Duh, în fața Ta, Preasfântă Treime și a Maicii Preacurate, să mă ierți pentru tot ce am gresit cu gandul, cu vorba sau cu fapta, cu stiinta sau fara de stiinta, cu voie sau fara de voie, acum, in trecut sau altadata. Îi iert și îi binecuvântez pe toți cei ce mi-au greșit cu gandul, cu vorba sau cu fapta, cu stiinta sau fara de stiinta, cu voie sau fara de voie, acum, in trecut sau altadata. Facă-se Voia Ta, Doamne, pentru noi toți! Amin!'

Unde se află moaștele Sfântului Dimitrie Izvorâtorul de Mir

Sfintele moaște ale Sf. Dimitrie Izvorâtorul de Mir se află în orașul grecesc Tesalonic, într-o biserică impunătoare. Sfântul Dimitrie este cinstit în mod deosebit de grecii din Tesalonic, fiind ocrotitorul metropolei, dar și de către credincioșii de pretutindeni, datorită mijlocirii și minunilor sale.

Orașul Tesalonic a fost înființat de Sfântul Apostol Pavel care a trecut pe aici în timpul celei de-a doua călătorii misionare. Apostolul Pavel a avut o legătură deosebită cu tesalonicenii. Le-a scris două epistole, iar în prima (I Tesaloniceni 1, 2) recunoaște că îi poartă în rugăciunile sale. Drept urmare, și comunitatea de aici a fost puternică, mulți sfinți martiri pentru credința în Hristos ridicându-se din mijlocul acestei comunități.

Vezi și Rugăciunea către Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir alungă necazurile

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Spiritualitate