Rugăciune la ziua numelui

Vasile, Ioan, Gheorghe, Constantin, Elena, Petru, Pavel, Ilie, Maria, Dimitrie, Mihail, Gavriil, Andrei, Nicolae, Ștefan sunt cei mai importanți sfinți din calendarul creștin-ortodox.

Rugăciune la ziua numelui

De ce să rostești această rugăciune la ziua numelui

Porți numele vreunuia dintre aceștia? Atunci n-ar fi rău ca în ziua în care se prăznuiește sfântul al cărui nume îl porți, să rostești rugăciunea pe care ți-o vom prezenta în continuare.

Obișnuim să ne aducem aminte de sfinți și de Dumnezeu atunci când ne aflăm în nevoi și când necazurile ne copleșesc, însă uităm, adesea, să mulțumim pentru ajutorul pe care-l primim de Sus. Această rugăciune la ziua numelui, înălțată către sfântul-ocrotitor al nostru, se rostește în semn de mulțumire pentru ajutorul pe care acesta ni-l dă în orice clipă a vieții noastre.

Citește și Rugăciunea de dimineață a părintelui Arsenie Boca, cea mai scurtă cale către liniștea sufletului 

Iată rugăciunea care trebuie spusă la ziua numelui, așa cum ne este ea prezentată de site-ul www.crestinortodox.ro

Dumnezeule Preasfinte, cum voi putea să-Ți mulțumesc cu vrednicie pentru viața ce mi-ai dat?

Tu m-ai scos din întunericul neființei și viața mea este un dar al bunătății Tale, care m-a păzit până acum, mă sprijină în necazuri și-mi întâmpină trebuințele.

Tu ești Cel ce priveghezi asupra mea, îndrepți pașii mei în calea binelui și mă aperi de ispite.

Când mă rătăcesc, Tu mă întorci în calea poruncilor Tale; când mă poticnesc, Tu mă sprijini; când cad, Tu mă ridici; când păcătuiesc, Tu mă întorci și-mi deschizi părinteștile Tale brațe.

O, cât de multe sunt datoriile mele către Tine, pentru că mi-ai dat viață și mi-ai dat în toate zilele semne despre părinteasca Ta bunătate și îngrijire.

Plin, așadar, de vie recunoștință, Ție îți închin toate zilele vieții mele, și mai ales această zi de sărbătoare pentru mine, și mă rog cu umilință ca bunătatea Ta să nu mă părăsească în tot timpul vieții mele, și înțelepciunea Ta să mă povățuiască totdeauna în calea binelui și fericirii, pentru rugăciunile și mijlocirile sfântului (numele sfântului al cărui hram îl porți) și ale Preacuratei Maicii Tale. Amin.'

Obișnuiești să rostești vreo rugăciune la ziua numelui?

Citește și Alinarea celor aflați în suferință: rugăciune făcătoare de minuni către Fecioara Maria

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Spiritualitate